1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ATO Başkanı Atilla Menevşe ne zaman konuşacak?
ATO Başkanı Atilla Menevşe ne zaman konuşacak?

ATO Başkanı Atilla Menevşe ne zaman konuşacak?

ATO arazisine yapılması planlanan akaryakıt istasyonu tartışmalarında taraflar konuştu, projeyi ortaya süren isim sessizliğini koruyor

A+A-

Adana Ticaret Odası Meclisi Kasım ayına hızlı başladı. İlk kez kucuksaat.com'un kamuoyuna duyurduğu Beyazevler Mahallesi'nde ATO'ya ait 2800 metrekare araziye akaryakıt istasyonu yapılması talebi Adana gündemini alt üst etti. 

NELER OLDU?

Beyazevler Mahallesindeki değerli araziye akaryakıt istasyonu yapılma önerisinin ATO yönetim kurulu tarafından meclise getirilmesi sonrasında Mehmet Şahbaz ve bir grup hemfikir meclis üyesi adeta kazan kaldırmıştı. Gergin geçen dakikalarda bir grup meclis üyesi ATO Meclis Başkanı İsmail Acı'nın üzerine yürümüş ve oturuma FETÖ ithamları damga vurmuştu.

ATO arazisine akaryakıt istasyonu yapılması fikrinin sahibi ATO Başkanı Atilla Menevşe oylamada çekimser kalmış, destek istediği meclis üyeleri bu durumu anlamlandırmakta zorluk yaşamıştı.

Akaryakıt istasyonu yapılmasını savunan ATO meclis üyelerine bir karşıt fikir sunulmuş, araziye "kız öğrenci yurdu yapılsın" denilmişti. Bu karşıt fikir sonrasında AK Partili Adana Büyükşehir Meclis Üyeleri de kendi aralarında fikir ayrılığına düşmüş ve kamuoyunda böyle yorumlanmıştı. 

AK Parti'deki içerisindeki yekpare duruşa ATO arazisi konusunda 'kısa bir mola' veren meclis üyelerinin tutumu sonrasında AK Parti Adana İl Başkanı Şerif Güler'den kucuksaat.com Kurucusu Taner Talaş'a özel açıklamalar gelmişti. Başkan Güler, "ATO Başkanı Atilla Menevşe ve yönetiminin bizleri ziyaret ettiği doğrudur. Bizleri ziyaretten önce, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ı ziyaret ettiklerini ayrıca belirttiler. İlgili ziyarette ATO'ya ait boş durumda olan bir arazi olduğunu, buranın 10 yıllığına akaryakıt istasyonu yapmak istediklerini, elde edilecek gelir ile öğrencilere burs vermek istediklerini ve destek vermemizi talep ettiler. Meselenin başka bir boyutu ise, ATO Başkanı Menevşe'nin meclisteki tutumudur. Petrol istasyonu isteğine ilk önce evet deyip daha sonra vazgeçmesinin nedenini bizler bilemeyiz. Bu sorunun muhatabı sayın Menevşe'dir." ifadeleriyle AK Parti Adana'da demokrat bir havanın estiğini, ATO arazisi tartışmalarının AK Parti'de fikir ayrılıkları olarak yorumlanmaması gerektiğini dile getirmişti. İl Başkanı Şerif Güler'in açıklamasında da oklar yine Atilla Menevşe'yi gösteriyordu.

6 gündür yaşanan tartışmalara AK Parti Adana Büyükşehir Meclis Üyesi ve ATO Başkan Vekili Murtaza Kılçık da dahil oldu. Yurtçular-Petrolcüler gruplaşmasına açıklık getiren Kılçık, bugün akaryakıt istasyonu önerisine karşı çıkanların 2011 yılında arazisi 3500 TL bedelle kiraya verdiklerini, kız yurdu maliyetleri nedeniyle akaryakıt istasyonunun daha düşük maliyetle getirisinin daha mantıklı olacağını ve Adana'da 6500 kişilik yurt inşaatlarının devam ettiğini ifade etti. 

Özetle;

Beyazevler arazisine akaryakıt istasyonu yapılması fikrinin önderi olarak Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve AK Parti Adana İl Başkanı Şerif Güler ile görüşerek, "Araziye yapılacak akaryakıt istasyonundan elde edilecek gelir burs olarak öğrencilere dağıtılacak" diyerek öneriye onay isteyen, meclise yönetim kurulu tarafından getirilen öneride çekimser kalan ATO Başkanı Atilla Menevşe ne zaman konuşacak, ne zaman kamuoyunu konu hakkında aydınlatacaktır? 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.