16. Uluslararası Adana Kurtuluş Yarı Maratonu yağmur altında koşuldu

Adana’nın kurtuluş kutlamaları kapsamında düzenlenen 16. Uluslararası Adana Kurtuluş Yarı Maratonu, şiddetli yağmura rağmen yaklaşık 5 bin yerli ve yabancı sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi.

Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 16’ncı yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen 16. Uluslararası Adana Kurtuluş Yarı Maratonu, olumsuz hava koşullarına rağmen büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Şiddetli yağmura karşın yaklaşık 5 bin yerli ve yabancı sporcu, özgürlüğe koşmanın heyecanını yaşadı.

Adana’daki kurtuluş kutlamaları, 21 kilometrelik yarı maraton başta olmak üzere 10 kilometre koşusu, halk koşusu ve çocuk koşusu olmak üzere dört ayrı kategoride düzenlenen yarışlarla sona erdi. Start, Merkez Park Fuzuli Caddesi mevkiinden verildi.

Yarış parkuru, Taşköprü, Büyüksaat ve Seyhan Nehri gibi kentin tarihi ve doğal simgelerinden geçti. Parkur boyunca profesyonel atletler derece için mücadele ederken, halk koşusuna katılan 7’den 70’e vatandaşlar renkli görüntüler oluşturdu.

Yarışların startını veren Zeydan Karalar’ın geçmiş yıllarda da büyük önem verdiği organizasyonda, Güngör Geçer katılımcılara hitap etti. Geçer konuşmasında, farklı ülkelerden ve Türkiye’nin birçok kentinden gelen sporcuları Adana’da ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, yağmura rağmen yarışan tüm sporcuları azimlerinden dolayı tebrik etti.

Başlangıç törenine ayrıca Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Ahmet Karadağ, Gençlik ve Spor İl Müdür Yardımcısı Caner Taymış, Atletizm İl Temsilcisi Mehmet Osman Döner ile paydaş kurumların temsilcileri katıldı.

21K sonuçları

Kadınlar Genel Klasman:

  1. Sümeyye Erol

  2. Zinash Mulata Waketoli

  3. Ruken Tek

Erkekler Genel Klasman:

  1. Mengistu Bekele Tedecha

  2. Ali Kaya

  3. Ersin Tekal

10K sonuçları

Kadınlar Genel Klasman:

  1. Dilek Öztürk

  2. Derya Kese

  3. Çağla Elmas

Erkekler Genel Klasman:

  1. Enbiya Yazıcı

  2. Ümran Bulut

  3. Turan Alkan

GÜNDEM Haberleri

Kozan’da orman işçisinin acı sonu: Tomrukların altında kalarak hayatını kaybetti
Adana’da Asri Mezarlık alt geçidinde çalışmalar sürüyor: D-400 trafiğinin rahatlaması hedefleniyor
Adana Lezzet Festivali’nde 10. yıl buluşması: Gastronomi dünyası Adana’da buluşacak
Bir kentin sessiz çığlığı: Vedat Kahyalar Küçüksaat’e konuştu
Yüreğir’de restoranlara sıkı denetim: Ruhsat ve hijyen şartları incelendi