3 Gol, 3 Puan ve Lider!

Ali Talaş

Spor Toto Süper Lig’in 7. haftasında deplasmanda Antalyaspor’u 0-3 gibi net bir skorla yenerek liderlik koltuğuna oturduk! 

Maça yine forvetsiz ama baskılı başlayan Adana Demirspor 50. saniyede Belhanda’nın ayağından bulduğu golle maça 1-0 önde başladı. Zaman zaman eleştirilere maruz kalan Belhanda 7. haftada 4. golünü atmış oldu. Ayrıca bu gol bu sezon Spor Toto Süper Lig’de atılan en erken gol oldu. 

Dün akşam maçın rengini görülen kırmızı kartlar belirledi. Çıkan üç kırmızı kartın üçüde doğruydu. Ancak burda şunu belirtmeliyim. Antalya’ya verilen kırmızı kartların ikisinide maçın orta hakemi Ali Palabıyık değil, VAR hakemi M. İlker Coşkun verdi. Özellikle son haftalarda ki tartışmalı VAR kararlarından sonra dünkü müdaheleler yerinde ve sevindiriciydi. 

Orta hakemin verdiği tek kırmızı kart Rakitsky’nin gördüğü karttı. Karar doğru ama hareket yanlış. Geçmiş maçlara bakarak maçın içinde ‘acaba yine ne yapacak’ derken yetişeceği bir pozisyonda yaptığı hata pahalıya mal oldu. Oynanan 7 maçta 4 kez takımı yalnız bıraktı. Arada ki sarı kartlarda cabası. Ligin geri kalanında bir çözüm bulunmalı, yoksa bu el bombası daha çok patlar! 

İkinci yarıya tutuk başladık. İlk 10-15 dakikalık dilimde Antalyaspor baskıyı kurdu, kalemizde pozisyonlar yakaladı. Ta ki, uzun süre hafızalarda kalacak o ilginç olay yaşanana kadar.. 

Maçın 59. dakikasında Nuri Şahin bu sezon yeni transfer ettiği Japon oyuncu Nakajima’yı oyuna aldı. Oyuna girdikten yaklaşık 30 saniye sonra Svenssoon’a yaptığı sert müdahale ile kırmızı kart görerek oyundan atıldı. Lig tarihinin en erken çıkan kırmızı kartı olabilir. Bakmak lazım..

Bu dakikadan sonra 9 kişi kalan Antalyaspor karşısında çok zorlanmadık. Yeni transfer Gulbrandsen oyuna girdikten 10 dakika sonra ilk golünü Antalya ağlarına gönderdi ve ilk taklasını attı. Hoş geldin Gulbrandsen.. 

Son golü de sezon başından beri bir türlü formunu yakalayamayan Assombalonga’dan geldi. Kaleci Ertaç’ın harika asisti ile yaklaşık 50 metre yıkılmadan giderek golünü attı formayı çıkardı.. Formayı çıkarıp yere atması belkide geri döndüm mesajıydı. 

Sonuçta 3 gol ile gelen 3 puan. Dahası liderlik! Milli takım arasına kayıpsız ve lider giriyoruz. Daha iyi bir senaryo olamazdı. Herkesin emeğine sağlık.

Sezon sonunu kestirmek şimdiden çok zor. Ama geçtiğimiz her hafta hayaller ve umutlar biraz daha artıyor. Hedef her zaman bir sonraki hafta. Galatasaray maçında görüşmek üzere..