45 yıldır herkesi doyurdu ama işine doyamadı

Ergün Kurt: "İşimi seviyorum. Ölene kadar da ben bu işi bırakmam"

Adana’da 45 yıldır aynı lokantada aşçılık yapan 67 yaşındaki Ergün Kurt, ilerleyen yaşına rağmen mesleğini ilk günkü heyecanıyla sürdürüyor. Kurt, “Günde ortalama 16 çeşit yemek pişiririm. En iyi yemeğim güveçtir. İşimi seviyorum. Ölene kadar da ben bu işi bırakmam” dedi.
Kurt, Seyhan ilçesine bağlı Tepebağ Mahallesi’ndeki Bankalar Lokantası’nda 1974 yılında 22 yaşındayken işe başladı. Kendisini yetiştiren ustası daha sonra vefat edince Kurt, lokantada yemekleri tek başına yapmaya başladı. Kurt, Aradan geçen 45 yılda severek yaptığı mesleğini hiçbir zaman bırakmayı düşünmedi ve kendisinden iş öğrenmeye gelen onlarca kişiye de yemek yapmanın püf noktalarını öğretti.
İlerleyen yaşına rağmen her gün sabah 6 buçukta lokantaya gelen Ergün Kurt, günde en az 13 en fazla ise 20 çeşit yemek yapıyor.

GÜNDEM Haberleri

Çukurova Belediyesi soruşturmasında tutuklanan 34 kişinin isimleri belli oldu
Seyhan Belediye Başkan Vekili Hasibe Akkan muhtarlarla bir araya geldi
Adana’da 15 yaşındaki çocuğu başından vuran 17 yaşındaki tetikçi tutuklandı
Kozan’da hayatını kaybeden Sevda’nın annesi: “Kızım memur olup beni hacca gönderecekti”
Adana merkezli 7 ilde sigorta operasyonu: 79 kişi adliyeye sevk edildi