ABD'li fondan Sabancı'nın iştirakine yatırım

Sabancı Renewables, ABD'li fon Advantage Capital’den 185 milyon dolarlık yatırım çekti.

Advantage Capital, 272 megavatlık Cutlass Solar II projesi için Sabancı Holding iştirakı Sabancı Renewables’a 185 milyon dolarlık yatırım yaptığını duyurdu.

Advantage Capital yazılı açıklamasında Cutlass II’nin Nisan 2024’te faaliyete geçmesinin beklendiğini belirtti.

Açıklamaya göre Cutlass II, Teksas'ta 80 binden fazla eve sürdürülebilir elektrik sağlayacak. Projenin 1.000 dönümden fazla arazi üzerine yerleştirilmiş 500 binden fazla güneş paneli içerdiği belirtildi.

Advantage Capital Yöneticisi Tom Bitting, "Sabancı Renewables ile yapılan bu yatırım, Advantage Capital'in ülke çapında temiz enerji projelerini finanse etme taahhüdüyle uyum içinde. Yatırım özellikle Fort Bend County, Teksas'taki toplum üzerinde olumlu bir etkisi olacaktır" diye konuştu.

Sabancı Yenilenebilir Enerji CEO'su İsmail Bilgin, "ABD'deki ilk yenilenebilir enerji projemizde Advantage Capital ile ortaklık kurmaktan mutluyuz ve böylesine zorlu bir ortamda böylesine rekabetçi bir pazarda uygulama kabiliyetlerimizi göstermekten gurur duyuyoruz" dedi.

GÜNDEM Haberleri

Pozantı’nın gençleri Başkent’te bilim ve tarihle buluştu
Yağmur sonrası su basan evlerde mahsur kalanlar kurtarıldı
Depremde hasar gören Balcalı Hastanesi daha güçlü ve modern yapısıyla hizmete hazırlanıyor
Sağanak yağmurda kaldırım kayboldu, vatandaş hastane duvarından yürüdü
Sağanak yağmurda servis aracı suya gömüldü, yolcular merdivenle kurtarıldı