Mevcut Başkan Aziz Sağıroğlu, oy kullanan 903 üyenin tamamının oyunu alarak yeniden başkanlığa seçildi ve böylece 4. dönemine resmen başladı. Tam oyla gelen bu tarihi sonuç, dernek üyelerinin mevcut yönetime ve yürütülen çalışmalara duyduğu yüksek güvenin en somut göstergesi olarak değerlendirildi.
Seçim sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Sağıroğlu, elde edilen başarının kişisel bir sonuç olmadığını vurguladı. Sağıroğlu, “Bu tablo, Balkan Türklerinin birlik ruhunun ve geleceğe dair kararlılığının açık bir ifadesidir. Bu emaneti, Atatürk’ün bizlere bıraktığı çağdaş, demokratik ve bağımsız duruş anlayışıyla taşımaya devam edeceğiz” dedi.
Genel Kurulda yeni dönem yönetim, denetim ve disiplin kurulları da belirlenirken, Adana Balkan Türkleri Derneği’nin önümüzdeki dönemde kültürel, sosyal ve dayanışma temelli çalışmalarını daha da güçlendirerek sürdüreceği ifade edildi.