Adana belediyelerine Sayıştay denetçileri geliyor

Adana önümüzdeki hafta Sayıştay denetçisi akınına uğrayacak.

Ankara kaynaklı bilgilere göre, denetçiler CHP'li belediyelerde gelir gider, vergi tahakkuk, ihale dosyaları ve doğrudan temin incelemesi gerçekleştirecek. Bir eksiklik halinde uyaracak, kasıt veya usulsüzlük varsa suç duyurusunda bulunabilecek.

Sayıştay denetçileri artık sadece bir önceki mali yılı değil içinde bulunan yılı da denetleme yetkisine sahip. 

Bilindiği üzere belediyelerin dış denetimleri, il özel idareleri gibi Sayıştay tarafından yapılıyor. Genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin; gelir, gider ve mallarına ilişkin hesap ve işlemlerinin kanunlara ve diğer hukuki düzenlemelere uygun olup olmadığını denetleyip, sorumluların hesap ve işlemlerinden kamu zararına yol açan hususları kesin hükme bağlıyor. 

Ayrıca, belediyenin mali işlemler dışında kalan diğer idari işlemleri, hukuka uygunluk ve idarenin bütünlüğü açısından İçişleri Bakanlığı tarafından da denetleniyor. 

GÜNDEM Haberleri

Seyhan’da gıda işletmelerine kapsamlı denetim
Mehmet Ağar ve Zülfü Tolga Ağar’dan Vali Yavuz’a ziyaret
AK Parti Gençlik Kollarından Rektör Beriş’e ziyaret
ÇÜ ile Türkiye Spastik Çocuklar Vakfından depremzede çocuklar için iş birliği
Kebapçıda oturan kişilere silahlı saldırı: 4 kişi yaralandı