Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları sezonu 3 oyunla açıyor

Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları 2020-2021 sezonuna 3 oyunla birden "perde" diyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları 2020-2021 sezonuna 3 oyunla birden "perde" diyor.

"Kadınlar Konuşursa", "Köprüden Önce Son Çıkış" ve "Grönholm Methodu" adlı oyunlar seyirci karşısına çıkacak.

"Kadınlar Konuşursa"

Adana Şehir Tiyatroları'nın, hali hazırdaki üç oyunundan, provalarına başlanan ilk oyunu olan "Kadınlar Konuşursa" 14 Kasım 2020'de prömiyerini yapacak. Doç. Dr. Birgül Yeşiloğlu Güler'in yazıp T. Murat Demirbaş'ın yönettiği; yaşanmış ve gazete kupürlerinde kalmış kadın öykülerinden yola çıkarak yazılmış olan "Kadınlar Konuşursa" kadınların iç dünyalarını, psikolojik derinliklerini gözler önüne seriyor.

"Köprüden Önce Son Çıkış"

Adana Şehir Tiyatroları; ikinci olarak; komedi dalında Türkiye'de ses çıkaracak bir oyunla seyircilerle buluşacak. Köprüden Önce Son Çıkış: Dünyada birbirini tanımayan ve öldükten sonra, cennet ya da cehenneme gitmeden önce, arafta ya da bilinmedik bir yerde karşılaşan üç gencin hikayesini ele alıyor. Oyunun yazarı ve yönetmeni Onur Erbilen. Komedi dalında iddialı bir metinle ve rejiyle Adana Şehir Tiyatroları'na oyun hazırlayan Onur Erbilen, İstanbul Devlet Tiyatrolarında Dramaturg.

"Grönholm Methodu"

Adana Şehir Tiyatroları son olarak İspanyol yazar Jordi Galceran'ın yazıp, Beliz Coşar'ın Türkçeye çevirdiği ve Fırat Demirağ'ın yönettiği "Grönholm Methodu" adlı oyunla seyirci karşısına çıkacak.

Oyunda bir şirketin toplantı odasında iş görüşmesine gelen dört adayın işe kabul edilmek için verecekleri sınavlarda birbirleri ile olan amansız mücadeleler anlatılıyor. Oyun aynı zamanda günümüz iş dünyasının acımasız yönlerini ortaya koyuyor. Oyun tek mekanda geçiyor.

KÜLTÜR SANAT Haberleri

Yaşar Kemal’in 57 kitabı minyatürlerle Adana’da hayat buldu
Çukurova Üniversitesi Öğretim Görevlisi Batuhan Kalaycı’nın film projesi Altın Portakal seçkisinde
AFAD’da temel fotoğraf eğitimi sergisi açıldı
Başar Şeker’den üçüncü kitap: “Avuçlarımda Mevsimler”
33'üncü Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu