Adana Büyükşehir Belediyesi’nden, hayvan sağlığına destek

Adana Büyükşehir Belediyesi, 100 bin küçükbaş hayvan için hazırlanan 600 litre ektoparaziter ilacı, Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü’ne teslim etti.

Adana Büyükşehir Belediyesi, hayvancılıkla uğraşan üreticilere yönelik destek çalışmalarını sürdürüyor. Hayvan hastalıklarıyla mücadele kapsamında, ilçelerdeki küçükbaş hayvanların sağlığını korumaya yönelik önemli bir adım daha atıldı. 

Büyükşehir Belediyesi tarafından temin edilen toplam 600 litre ektoparaziter ilaç, Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi. Söz konusu ilaçlar, kırsal bölgelerde bulunan 100 bin küçükbaş hayvana uygulanacak. 

Yetkililer, hayvanların sağlığını tehdit eden dış parazitlerle mücadelede bu tür desteklerin büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, üreticilerin yanında olmaya devam edeceklerini ifade etti. 

GÜNDEM Haberleri

Pozantı’da yaşlıları dolandıran şüphelilere operasyon: 1 kişi tutuklandı
Adana Otogar Alt Geçidi ve kavşağı tamamlandı
Adanalı sanatçı Atilla Taş kızının ölümünün ardından ilk kez konuştu
Valilik uyardı: Adana’da kuvvetli sağanak bekleniyor
Kozan’da fırtına ve dolu hurma bahçelerine zarar verdi