Adana Büyükşehir’de toplu sözleşme krizi

Adana Büyükşehir Belediyesi ile işçi temsilcileri arasında yürütülen toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşma sağlanamadı. Sendika, belediyenin teklifini kabul etmediklerini açıkladı.

Adana Büyükşehir Belediyesi ile işçi temsilcileri arasında yürütülen toplu sözleşme görüşmelerinden sonuç çıkmadı. DİSK’e bağlı Genel-İş 2 No’lu Şube Başkanı Serdar Çapar, yapılan toplantının ardından belediyeden beklentilerini karşılayacak bir teklif gelmediğini söyledi.

Çapar, belediyenin ilk altı ay için yüzde 15, ikinci altı ay için yüzde 10 zam ve sosyal hakları kapsayan bir teklif sunduğunu belirtti. İkinci yıl için ise zam oranlarının TÜİK verilerine göre belirleneceğinin ifade edildiğini aktaran Çapar, bu teklifi “yüzde 100 reddettiklerini” vurguladı.

Tarafların pazartesi günü saat 15.00’te arabulucu eşliğinde yeniden görüşeceği öğrenildi. Çapar, arabuluculuk sürecinde kendilerine sunulacak teklifin yeterli bulunmaması halinde işçilerle bir araya gelerek grev kararı alabileceklerini açıkladı.

GÜNDEM Haberleri

Kozan’da sel faciası: Araçtan atlayan 2 kişiden biri hayatını kaybetti
Adana’da Galatasaray taraftarlarından huzurevi ziyareti
Adana’da Yörük Türkmen şöleni için geri sayım başladı
ÇÜ İletişim Fakültesi’nden LÖSEV ile önemli protokol
Adana’da kurumlar arası iş birliği için kritik görüşme