Adana dahil 11 ilde bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı

Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Adana’nın da aralarında bulunduğu 11 ilde belirlenen bölgelerin orman vasfı değiştirildi; alanlar kamu mülkiyetinde kalacak.

Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre, Adana’nın da aralarında bulunduğu 11 ilde bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı. Karar, 24 Aralık 2025 tarihli ve 10778 sayılı karar numarasıyla yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı karar kapsamında Adana, Bingöl, Denizli, Elazığ, Eskişehir, Gümüşhane, Konya, Mersin, Muğla, Trabzon ve Zonguldak illerinde belirlenen bölgelerin orman vasfı değiştirildi. Düzenleme, 6831 sayılı Orman Kanunu’nun ek 16’ncı maddesi uyarınca gerçekleştirildi.

Söz konusu alanların kamu mülkiyetinde kalmaya devam edeceği, devletin tasarrufu altında veya Hazine’nin özel mülkiyetinde değerlendirileceği bildirildi.

Karar doğrultusunda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, orman sınırları dışına çıkarılan bu yerleri Orman Genel Müdürlüğü’ne devredecek.

Uygulamanın, ilgili mevzuat ve idari süreçler çerçevesinde yürütülmesi planlanıyor.

GÜNDEM Haberleri

ATÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Sözen, AA’nın Yılın Kareleri oylamasına katıldı
Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu’nda askeri araç şarampole savruldu, 10 asker yaralandı
Adana Büyükşehir Belediyesi’nden cezaevinde empati ve iletişim semineri
Evinde uyuşturucu satarken yakalanan sanığa 12 yıl 6 ay hapis
Vali Yavuz’dan Bölge İdare Mahkemesi’ne ziyaret