Adana Emniyeti’nden LÖSEV’li çocuklara özel trafik eğitimi

Adana İl Emniyet Müdürlüğü, Polis Haftası kapsamında LÖSEV ile iş birliği yaparak miniklere yönelik trafik eğitimi düzenledi. Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda gerçekleştirilen etkinlikte çocuklar, kuralları uygulamalı şekilde öğrendi.

Adana İl Emniyet Müdürlüğü, Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluş yıl dönümü ve Polis Haftası etkinlikleri kapsamında anlamlı bir sosyal sorumluluk çalışmasına imza attı. Toplumsal farkındalık ve trafik bilincini artırmayı amaçlayan etkinlikte, bu kez odak noktası LÖSEV’li çocuklar oldu.

Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda düzenlenen programda trafik polisleri, miniklere temel trafik kurallarını uygulamalı olarak anlattı. Çocuklar; yaya geçitlerinin doğru kullanımı, trafik ışıklarının anlamı ve güvenli geçiş kurallarını özel hazırlanan parkurda deneyimleyerek öğrendi. Eğitim boyunca çocukların heyecanı ve mutluluğu dikkat çekti.

Etkinliğe ilişkin Adana İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, trafik bilincinin küçük yaşta kazandırılmasının önemine vurgu yapılarak, çocukların güvenli bir geleceğe hazırlanması için çalışmaların sürdürüleceği ifade edildi.

Program kapsamında çocuklar, polis araçlarına binme ve telsizle anons yapma fırsatı da buldu. Adana Emniyeti, bu tür etkinliklerin polis ile çocuklar arasındaki bağı güçlendirdiğine dikkat çekerken, etkinlik sonunda miniklere çeşitli hediyeler verilerek günün anısı pekiştirildi.

GÜNDEM Haberleri

Adana’da sağlık ve turizm yatırımlarına iki yeni tesis eklendi
Kozan’da portakal çiçeği festivali renkli görüntülere sahne oldu
Adana’da hava ısınıyor, sıcaklık 29 dereceye kadar çıkacak
Adana’da sulama kanalına düşen çocuk son anda kurtarıldı
Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı: “İki yılda 1 milyar 350 milyon TL borç ödedik”