Adana Valiliği, Hüseyin Oprukçu hakkında soruşturma izni vermedi

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nın istemine Adana Valiliği olumsuz yanıt verdi

Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ASKİ Genel Müdürlüğü, Hüseyin Sözlü döneminin eski genel müdürü olan Hüseyin Oprukçu hakkında ve dönemin bürokratları ile alakalı soruşturma dosyalarını Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na göndermeye devam ediyor.

Son olarak, yapılan bazı işlemlerde ciddi usulsüzlükler tespit iddiasıyla ASKİ Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, konuyla alakalı kanun gereği o dönem Adana’da görev yaptığı için Adana Valiliği’ne başvurarak ASKİ Genel Müdürü Hüseyin Oprukçu hakkında soruşturma izni istedi.

Adana Valiliği, yaptığı araştırma ve raporlarla birlikte Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na Oprukçu hakkında kovuşturma izni vermedi. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nın konuyu yetkili olan Adana Bölge Mahkemesi’ne götürmesi bekleniyor.

Bilindiği gibi Hüseyin Sözlü döneminin eski genel müdürü Oprukçu, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Konya Ereğli Bağımsız Belediye Başkan Adayı olmuş ve kazanmıştı. Ardından bir törenle Milliyetçi Hareket Partisi’ne katılmış belediye başkanlığını MHP rozetiyle sürdürmeye başlamıştı.

Kucuksaat.com’un edindiği bilgilere göre, yine Oprukçu’nun genel müdürlük yaptığı dönemde ASKİ ile alakalı çok ciddi dosyaların savcılık soruşturması safhasında olduğu ve suç duyurularının devam ettiği öğrenildi.

GÜNDEM Haberleri

Adana Valiliği’nden kuvvetli yağış uyarısı
Pozantı’nın gençleri Başkent’te bilim ve tarihle buluştu
Yağmur sonrası su basan evlerde mahsur kalanlar kurtarıldı
Depremde hasar gören Balcalı Hastanesi daha güçlü ve modern yapısıyla hizmete hazırlanıyor
Sağanak yağmurda kaldırım kayboldu, vatandaş hastane duvarından yürüdü