Adana’da 12 yaşındaki çocuğa hırsızlık yaptıran şüpheli tutuklandı

Adana’da Hümmet Toksöz, 12 yaşındaki U.A.’yı yönlendirerek semt pazarında bebek arabasındaki telefon ve 140 avroyu çaldırdı. Olayın ardından yakalanan Toksöz tutuklandı, U.A. serbest bırakıldı.

Olay, 30 Haziran’da Seyhan ilçesi Dumlupınar Mahallesi’nde meydana geldi. Semt pazarına alışveriş için giden Fatma B., ürün seçmek için tezgaha yöneldiği sırada U.A., içinde çocuğun bulunduğu bebek arabasına yaklaştı.

U.A., bebek arabasının alt bölümünden cep telefonu ile 140 avroyu alarak bölgeden uzaklaştı. Hırsızlık anı güvenlik kamerasına yansıdı. Eve döndüğünde durumu fark eden Fatma B., İl Emniyet Müdürlüğü’ne giderek şikayetçi oldu.

Olayla ilgili çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek U.A.’nın pazara birlikte geldiği Hümmet Toksöz tarafından yönlendirildiğini belirledi.

Adresleri tespit edilen Hümmet Toksöz ve U.A., polis ekiplerinin düzenlediği operasyonla yakalandı. Şüphelilerin daha önce de hırsızlık ve yankesicilik suçlarından çok sayıda kayıtlarının olduğu tespit edildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Hümmet Toksöz çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, U.A. ise serbest bırakıldı.

GÜNDEM Haberleri

ADASO’da Özbekistan yatırım ve ticaret olanakları ele alındı
Adana’da dolmuşçular güzergah değişikliğini protesto etti
Adana’da çocukların tehlikeli serinliği: Sulama kanalı plajı aratmadı
Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi’nin Balkan turu tamamlandı
Adana’da yağlık ayçiçeği hasadı başladı: Rekolte yüksek, beklenti iyi fiyat