Adana'da 5 günlük alarm! Çok kuvvetli olacak

Adana ve ilçelerinde önümüzdeki 5 gün boyunca gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak. Meteoroloji verilerine göre kent merkezi başta olmak üzere birçok ilçede aralıklarla sağanak ve gök gürültülü yağışların görülmesi bekleniyor.

Kent merkezinde bugün en düşük sıcaklığın 16, en yüksek sıcaklığın ise 24 derece olması beklenirken, yağışlı havanın salı gününe kadar etkisini sürdürmesi tahmin ediliyor. Özellikle öğle saatlerinden sonra etkisini artırması beklenen sağanak nedeniyle vatandaşların dikkatli olması istendi.

İlçelerde de benzer hava koşulları öne çıktı. Aladağ, Feke, Karaisalı, Pozantı, Saimbeyli ve Tufanbeyli’de gök gürültülü sağanak yağışların hafta boyunca etkili olması bekleniyor. Yüksek rakımlı ilçelerde sıcaklıkların 5 dereceye kadar düşeceği tahmin edilirken, serin hava da hissedilecek.

Ceyhan, Karataş ve Yumurtalık gibi sahil kesimlerinde ise yer yer sağanak yağışların görüleceği bildirildi. Nem oranının yüksek seyredeceği bölgelerde hava sıcaklıklarının 24-26 derece bandında olması bekleniyor.

Meteoroloji uzmanları ani yağışlar nedeniyle su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşların tedbirli olması gerektiğini belirtti. Özellikle kırsal ve yüksek kesimlerde yaşayan vatandaşların kuvvetli yağış anlarında dikkatli olmaları istendi.

GÜNDEM Haberleri

Adana’da Demokrasi Bileşenlerinden Mutlak Butlan Kararına Sert Tepki: “Kabul edilebilir Değil”
CHP Kurultayı soruşturması. 7 ilde 13 kişi gözaltında
Sunar Yatırım’dan sürdürülebilirlik vurgusu: "Üretimin geleceği dönüşümde"
Kurban Bayramı öncesi yoğun şalgam mesaisi
Adana'da dev operasyon: 4 milyon uyuşturucu hap ile 3 ton 994 kilogram etken madde ele geçirildi