Adana'da alkol denetimi: 48 sürücüye toplam 674 bin 431 lira idari para cezası

Adana'da trafik polislerinin yaptığı alkol denetiminde 48 sürücüye toplam 674 bin 431 lira idari para cezası kesildi.

Adana Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kentin farklı noktalarında alkol denetimi gerçekleştirdi. Trafik polisleri cadde üzerinde seyir halindeki araçları durdurup önce ehliyet kontrolü, ardından da alkolmetre ile alkol kontrolü yaptı.

Aday sürücü cezadan kaçamadı

Denetim sırasında bir kadın aday sürücü ise alkometreyi üfledikten sonra aday sürücüler için belirlenen 0,20 promil yasal alkol sınırının üstünde çıktı. Ehliyeti iptal edilen kadın, "Beni çekmeyin, avukatım" diyerek kendini savundu.

Öte yandan, plakasız trafiğe çıkan ve denetime takılıp ceza yiyen bir sürücü ise plakasını yeni çıkarttığını, taktırmak için fırsatı olmadığını söyledi.

Gerçekleştirilen uygulamada 214 sürücü kontrol edildi. Denetimlerde 5 sürücünün alkollü araç kullandığı belirlenirken 4 kişiye ehliyetsiz araç kullanmaktan, 39 sürücüye ise çeşitli trafik ihlallerinden dolayı cezai işlem uygulandı. Toplam 48 sürücüye 674 bin 431 lira idari para cezası kesildi.

GÜNDEM Haberleri

Ceyhan’da patili dostlara yeni yuva hazır
Adana'da yağmur sele neden oldu
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski’den ilginç iddia; “Rus uyduları İran için İncirlik Hava Üssü’nü görüntüledi”
Seyhan Barajı'nda kapaklar açıldı: Çağlayan sular Seyhan Nehri ile buluştu
Makaronları sandık içine gizleyip montajladılar