Adana’da çocuk hakları paneli düzenlendi

Çağdaş Hukukçular Derneği Adana Şubesi ile Eğitim Sen Adana Şubesi tarafından düzenlenen panelde, çocuğun eğitim hakkından çocuk işçiliğine ve suça sürüklenen çocuklara kadar birçok başlık ele alındı.

“Çocukluğu Savunmak, Eğitim Hakkı, Çocuk İşçiliği ve Suça Sürüklenen Çocuklar” başlıklı panel, 28 Şubat 2026 Cumartesi günü saat 13.30’da Eğitim Sen Adana Şubesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Uzman isimler değerlendirmelerde bulundu

Moderatörlüğünü Av. Cemre Topal’ın yaptığı panelde açılış konuşmasının ardından ilk sunumu Prof. Dr. Adnan Gümüş gerçekleştirdi. Gümüş, “Çocuğun eğitim hakkı ve özgürlüğü” başlıklı konuşmasında Türkiye’de eğitim hakkının mevcut durumunu değerlendirdi.

Panelde ayrıca İSİG Temsilcisi Kansu Yıldırım, “Türkiye kapitalizminin çocuk işçilikle büyüme stratejisi” başlıklı sunumuyla çocuk işçiliği konusunu ele aldı. Gazeteci Filiz Gazi ise çocuk işçiliği ile suça sürüklenen çocukların Türkiye’deki karşılığı ve toplumsal sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

GÜNDEM Haberleri

Ceyhan’da ruhsatsız silah operasyonu: 4 şüpheli gözaltına alındı
Kozan’da polis denetimleri: 4 tabanca, 2 av tüfeği ele geçirildi
Seyhan Belediyesi’nden sağlıklı beslenmeye destek: Diyetisyen hizmeti vatandaşların kullanımında
Yüreğir Belediyesi araç filosunu güçlendirdi: 4 yeni araç hizmete alındı
12’nci kattan düşen Ecrin sağlığına kavuştu: Hastanedeki hayalini gerçekleştirdi