Adana'da çocukların üzüleceği karar alındı

Adana'da son günlerde artan elektrik kesintileri sonrasında uçurtma uçurmak yasaklandı

Adana'da pandemi ile mücadele kapsamında evlerinde kalan vatandaşlar, sokağa çıkma kısıtlamaları ile birlikte uçurtma uçurma aktivitesini başlatmıştı.

Kentin farklı noktalarında yaşanan elektrik kesintilerinin artması ile birlikte, dağıtım kuruluşu Enerjisa'ya da çok sayıda şikayet gittiği öğrenildi. Özellikle solunum cihazı ile hayatta kalma mücadelesi veren evde bakımı devam eden hastaların evlerinde elektrik kesilme oranının artması üzerine Enerjisa konuyu Adana Valiliği'ne iletti.

Adana Valiliği, elektrik kablolarına zarar verip kesintilere neden olduğu için uçurtma uçurtmayı yasakladı. Valilikten yapılan açıklamada, uçurtma uçuran şahıslara 392 lira idari para cezası kesileceği bildirildi.

Kararın Adana İl Emniyet Müdürlüğü ve kaymakamlıklara bildirildiği öğrenildi.

GÜNDEM Haberleri

Alparslan Kuytul ve Semra Kuytul’un hangi cezaevinde olduğu ortaya çıktı
Çukurova Üniversitesinde 2026-2027 akademik yılı kayıtları başladı
Yumurtalık’ta boğulan 16 yaşındaki Keremcan Kozan’da toprağa verildi
Ceyhan’da şarampole yuvarlanan otomobil dereye düştü: Sürücü yüzerek kurtuldu
Aziz İhsan Aktaş davasında karar günü: 200 sanık hakim karşısında