Adana'da depremzedelere ev yapıldı ama yolu yapılmadı!

Adana'da TOKİ tarafından yaptırılan konutlara kısa sürede yerleşen depremzedeler, bir türlü yol yapılmadığı için çile çektiklerini söyledi.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen çifte depremde Adana'da 13 bina yıkılmış, 418 vatandaş da hayatını kaybetmişti. Binlerce bina ağır hasar aldığı için depremden sonra tek tek yıkılmıştı. Bu nedenle TOKİ depremzedeler için konut hamlesine başladı.

Depremden sadece bir yıl sonra vatandaşlar merkez Sarıçam ilçesine bağlı Göztepe Mahallesi'nde yapılan konutlara yerleşti. Ancak depremin üzerinden 2,5 yıldan fazla geçmesine rağmen vatandaşların evine gidebilmesi için yol yapılmadı. Bu nedenle vatandaşlar tali yolu kesip eylem yaptı. Trafik akışını durduran vatandaşlar bir an önce yol yapılmasını istedi.
Daha sonra vatandaşlar polisin ikna etmesi üzerine yolu trafiğe açarken, yol istediklerini dile getirdi.

SİYASET Haberleri

Sadullah Kısacık: "Fon krizi iktidarın halk ve hak nezdinde en büyük imtihanıdır"
YENİ Parti Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu: "Özgür basın susturulamaz, halkın haber alma hakkı engellenemez"
Ayhan Barut: "Çiftçiyi limon gibi sıktılar"
CHP'li Dr. Müzeyyen Şevkin, portakal, limon ve mandalinaları meclis kürsüsüne boşalttı
YENİ Parti Adana Milletvekili Ayhan Barut: “Baskı, sansür, tehdit ve cezalara boyun eğmeyeceğiz”