Adana’da doğum hızı son 5 yılda düştü

TÜİK verilerine göre Adana’da kaba doğum hızı 2020’de binde 13,7 iken 2024’te binde 11,5’e geriledi. Son beş yılda doğum oranlarında düzenli bir düşüş dikkat çekiyor.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre Adana’da doğum oranlarında son yıllarda belirgin bir azalma yaşandı. 2020 yılında binde 13,7 olan kaba doğum hızı, 2021’de binde 13,3’e, 2022’de binde 13,1’e, 2023’te binde 11,9’a ve 2024’te binde 11,5’e geriledi.

Uzmanlar, doğum hızındaki bu düşüşün ekonomik koşullar, kentleşme, yaşam tarzındaki değişiklikler ve genç nüfusun evlilik/çocuk sahibi olma tercihlerindeki farklılaşmayla ilişkili olabileceğini belirtiyor.

Türkiye genelinde de benzer bir tablo görüldüğü, Adana’nın bu eğilime paralel bir seyir izlediği kaydedildi.

GÜNDEM Haberleri

Yüreğir Belediye Başkanı Demirçalı’dan sel mağduru Yüreğirlilere su faturası desteği!
Togg’dan yeni renk hamlesi: Togg Seyhan duyuruldu!
Adana Büyükşehir Belediyesi sporcusu Melis Emekli’den Türkiye derecesi
Adana için yeniden kuvvetli yağış uyarısı: Sel ve su baskını riski
Adana tarımında eğitim–üretim–istihdam entegrasyonu güçleniyor