Adana’da, Eylül'ün ilk haftasında 15 Bin 512 sürücüye ceza

Adana Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, 1-7 Eylül 2025 tarihleri arasında kent genelinde yaptıkları denetimlerde 15 bin 512 sürücüye çeşitli ihlallerden dolayı cezai işlem uyguladı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından 1-7 Eylül 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilen denetimlerin sonuçları açıklandı. Ekipler, bir hafta boyunca yapılan kontrollerde birçok trafik ihlaline müdahale etti.

Denetimlerde en çok ihlalin kırmızı ışık ihlali olduğu görüldü. 7 bin 92 sürücü kırmızı ışıkta geçtiği için cezalandırılırken, 2 bin 43 motosiklet sürücüsüne kask takmamaktan, 1.249 sürücüye ise duraklama ve yasak park nedeniyle işlem yapıldı.

Öte yandan, 93 sürücü makas atmaktan, 45 sürücü alkollü araç kullanmaktan, 25 sürücü drift yapmak ve abartı egzoz kullanmaktan, 864 sürücü seyir halindeyken cep telefonu kullanmaktan ceza aldı. Ayrıca, 311 sürücü ehliyetsiz araç kullanırken, 138 sürücü emniyet kemeri takmadığı için cezalandırıldı.

Yaya güvenliğini tehlikeye atan 68 sürücüye yaya geçidinde öncelik vermemekten, 335 sürücüye ise kaldırımlarda motosiklet kullanmaktan dolayı işlem yapıldı. Korsan taşımacılık yaptığı tespit edilen 9 sürücü hakkında da cezai işlem uygulandı.

Açıklamada, Karayolları Trafik Kanunu’nun diğer maddelerinden 3 bin 240 sürücüye de işlem yapıldığı, toplamda 15 bin 512 cezai işlem uygulandığı belirtildi.

GÜNDEM Haberleri

Vali Yavuz: “Adana’yı üretim ve ticaretin güçlü merkezi haline getireceğiz”
Adana’da yağış sonrası alarm: Büyükşehir ve ASKİ sahada
Aziz İhsan Aktaş davasında dördüncü gün: Savunmalar sürüyor
Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu’nda zincirleme kaza: 2 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı
CHP Adana İl Başkanı Tanburoğlu’ndan T24’e sert tepki