Adana’da ‘Gastronomi Sultanları Kooperatifi’ hizmete açıldı

Adana’da hizmete giren Gastronomi Sultanları Kooperatifi’nin açılışında konuşan Vali Köşger, kadın istihdamı ve yerel kalkınma vurgusu yaptı.

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger ve Yüreğir Kaymakamı Mehmet Aksu, Yüreğir ilçesi PTT Evleri Mahallesi’nde vatandaşlarla buluştu. Düzenlenen programda mahalle sakinlerinin talep ve önerileri dinlendi; kamu hizmetlerine yönelik beklentiler kayıt altına alındı.

Program kapsamında, Gastronomi Sultanları Kooperatifi binasının açılışı da gerçekleştirildi. Vali Köşger ve Kaymakam Aksu, kurdele keserek kooperatifin resmi açılışını yaptı.

Törende konuşan Vali Köşger, kooperatifin bölge için önemli bir adım olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Kooperatifçilik; yerel kalkınma, üretim ve özellikle kadın istihdamı açısından büyük önem taşıyor. Açılışını yaptığımız bu hizmet ofisinin Adana’ya hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”

Kooperatifin, kadınların üretim süreçlerinde daha aktif yer almasına katkı sağlaması ve yöresel gastronomi ürünlerinin ekonomiye kazandırılmasına destek olması hedefleniyor.

GÜNDEM Haberleri

Karataş'ta temizlik ve çevre düzenleme çalışmaları sürüyor
Adana’da aile yılı kapsamında anlamlı söyleşi düzenlendi
Bilal Uludağ, ATÜ’nün 2025 Danışma Kurulu Toplantısına katıldı
Halil Nacar’dan şehit polis Volkan Çay’ın ailesine ziyaret
Fekeliler Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, CHP Sarıçam İlçe Örgütünü ağırladı