Adana’da “Her Gebeye Bir Ebe” projesi için muhtarlara eğitim

Adana’da “Her Gebeye Bir Ebe” uygulaması kapsamında kadın mahalle muhtarlarına eğitim verildi. Proje ile anne adaylarının sağlık hizmetlerine daha kolay ulaşması hedefleniyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Her Gebeye Bir Ebe” uygulaması kapsamında Adana’da kadın mahalle muhtarlarına yönelik bilgilendirme programı düzenlendi.

Çukurova Sağlıklı Hayat Merkezi’nde gerçekleştirilen programda, gebelerin ebe desteğiyle takip edilmesinin önemi, anne sağlığı ve normal doğum konusunda bilgilendirmeler yapıldı.

Muhtarlar sağlık elçisi olacak

Program kapsamında kadın muhtarların mahallelerde anne adaylarına ulaşmada aktif rol üstlenmesi hedefleniyor.

Sağlıklı Hayat Merkezi Sorumlusu Dr. Füsun Tokbay, muhtarların vatandaşlarla doğrudan iletişim kurabilmesi nedeniyle proje açısından önemli görev üstleneceğini belirtti.

Normal doğum konusunda bilgilendirme yapıldı

Eğitim programında normal doğumun anne sağlığı üzerindeki olumlu etkileri anlatılırken, Gebe Okulu çalışmaları hakkında da bilgi verildi.

Programın sonunda katılımcıların soruları yanıtlanırken, uygulamanın mahallelerde daha fazla kişiye ulaştırılması amacıyla bilgilendirici afişler dağıtıldı.

GÜNDEM Haberleri

Adana’da tarihi kalıntı bulunan alanlar sit ilan edildi
Adana Demirspor’un yeni forma sponsoru Sarıyer Kola oldu
12’inci kattan düşen Ecrin, yaralı kurtuldu; o anlar kamerada
Adana’da 3.9 büyüklüğünde deprem
Ahmet Selçuk İlkan'ın 50. Sanat Yılı yolculuğu Adana'da başlıyor