Adana'da jakaranda festivali heyecanı

Adana İş Kadınları Derneği’nin (İŞKAD) girişimi sonucu kentte Jakaranda Kültür ve Sanat Festivali düzenlenecek.

Tropikal bir bitki olan jakaranda ağacı Mayıs ayında yapraklarını döküyor mor çiçeklerini açıyor. Sonraki çiçeklenmeler ise yaprağını dökmeden Ağustos’ta başlayıp, Aralık ayının sonuna kadar devam ediyor.

Jakaranda çiçeğinin kentte muhteşem bir görüntü oluşturduğunu söyleyen Adana İŞKAD Başkanı Berman Mantı, “Bu bölgede kadınlarımıza baharın ilk çiçeğini jakaranda ağacı veriyor. Aracınızın ön camına ya da başınıza jakaranda çiçeği düşerse, o yıl bereketli geçeceğine dair inanç var.

Biz İŞKAD olarak, Adana’da böylesine güzel bir bitkinin farkında olunması ve bu kültürün yaşatılması için bir festival düzenlenmesi gerektiğine inandık” dedi.
Festival hazırlıkları başladı.

Jakaranda festivali önerisini Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e götürdüklerini ve kabul edildiğini belirten Başkan Mantı, şunları söyledi:
“Teklifi Çukurova Belediye Başkanımız Soner Çetin’e ilettiğimizde o da bizim kadar heyecanlandı ve gerekli adımları hızla attı. Festival için marka patent çalışmaları tamamlandı.

Pandeminin hayatımızdan çıkmasının ardından Çukurova Belediyesi bünyesinde yapılacak olan Jakaranda Kültür ve Sanat Festivali’nin gerçekleşeceğinin mutluluğunu yaşıyoruz. Bizler de kentimizin kültürüne, sanatına ve turizmine katkı sağlayacak bu festivale her türlü desteği vereceğiz. Adanalıların bu güzelliğe kayıtsız kalmayacaklarına inancımız tam. Umudumuz jakaranda dikimlerinin artarak, kentin jakaranda çiçekleriyle donatılmasıdır."

KÜLTÜR SANAT Haberleri

Aytuna Cora’nın “Ben Hâlâ O Evin İçindeyim” sergisi Adana’da yoğun ilgi görüyor
Kazım Koyuncu'nun şarkısını sosyal medyasında kullanan öğretmenden 50 bin TL telif istendi
Sarıçam'da Âşıklar Güz Şöleni'nin 5'incisi düzenlendi
ÇYDD Adana’da edebiyat ve tarihi buluşturdu: Sema Soykan ve Emin Çapa ile geçmişten geleceğe bakış
Adana Oda Müziği Festivali sona erdi