Adana’da kış lastiği denetimleri hız kesmeden devam ediyor

Adana İl Emniyet Müdürlüğü, kış şartlarında trafik güvenliğini sağlamak amacıyla ticari araçlara yönelik kış lastiği denetimlerini sıklaştırdı.

Kış mevsiminin etkisini göstermesiyle birlikte Adana’da trafik güvenliğine yönelik denetimler artırıldı. Adana İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kazaların önüne geçmek ve sürüş güvenliğini sağlamak amacıyla kent genelinde kış lastiği uygulamasına yönelik kontrollerini aralıksız sürdürüyor.

Trafik ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonetler durdurularak lastik kontrolleri yapıldı. Yapılan incelemelerde, kış lastiği takmayan ya da lastik diş derinliği yasal sınırların altında olan ticari araç sürücülerine Karayolları Trafik Kanunu kapsamında cezai işlem uygulandı.

Yetkililer, ticari yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçlar için zorunlu olan kış lastiği uygulamasının 15 Kasım itibarıyla başladığını ve 15 Nisan’a kadar devam edeceğini hatırlattı. Bu süre zarfında sürücülerin kış lastiği kullanmasının zorunlu olduğu vurgulandı.

Denetimler sırasında lastiklerin diş derinlikleri özel ölçüm cihazlarıyla kontrol edilirken, kamyon, çekici, tanker ve otobüslerde en az 4 milimetre; minibüs, kamyonet ve otomobillerde ise en az 1,6 milimetre diş derinliği şartının aranıldığı belirtildi.

Adana İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, denetimlerin temel amacının cezai işlem uygulamak değil, trafik kazalarını önlemek olduğu ifade edilerek, sürücülere kış lastiği kullanımı konusunda duyarlı olmaları çağrısında bulunuldu.

GÜNDEM Haberleri

Adana Valiliği'nde spor, sanayi ve iş birliği gündemi
Adana’da turunçgiller için 48 biyotop alanı oluşturuldu
Sarıçam’da hayvan sağlığı denetimleri sürüyor
Antalya ve Adana’da fuhuş operasyonu: 14 kişi tutuklandı
Çukurova Üniversitesi İHA Takımı’na İngiltere’de ödül