Adana’da okul servisleri ve kantinlere sıkı denetim

Adana genelinde 1.104 okulda gerçekleştirilen denetimlerde 6 bin 638 okul servisi kontrol edildi, mevzuata aykırı olduğu belirlenen 287 araca cezai işlem uygulandı.

Adana’da öğrencilerin güvenliğini ve sağlıklı bir eğitim ortamını sağlamak amacıyla okul servisleri, okul çevreleri ve gıda işletmelerine yönelik kapsamlı denetimler gerçekleştirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin katılımıyla kent genelindeki 1.104 okulda güvenlik ve denetim çalışması yürütüldü.

6 bin 638 okul servisi kontrol edildi

Toplam 826 personelin görev aldığı denetimlerde 118 bin 626 GBT sorgulaması yapıldı. Ayrıca 6 bin 638 okul servis aracı kontrol edildi.

Mevzuata aykırılık tespit edilen 287 servis aracına cezai işlem uygulanırken, okul çevrelerindeki 60 metruk bina da ekipler tarafından kontrol edildi.

Okullara 3 binden fazla personel görevlendirildi

Öğrencilerin güvenliği ve okullarda sağlıklı bir ortam oluşturulması amacıyla 2 bin 650 temizlik personeli ile 788 bahçe görevlisinin görevlendirildiği bildirildi.

4 kantine idari yaptırım

Okul ve çevrelerindeki gıda işletmelerine yönelik de bin 397 denetim gerçekleştirildi.

Yapılan kontroller sonucunda mevzuata aykırılık tespit edilen 4 kantine idari yaptırım uygulandı.

GÜNDEM Haberleri

Adana Öğretmenevi’nden 5 bin 61 öğrenciye günlük sıcak yemek
Başkan Şahbaz: "Ortak akılla hareket ederek kentimiz ve üyelerimiz için çalışmayı sürdüreceğiz"
Adana’da “Evlilik ve Aile Hayatı” eğitimi düzenlendi
Adana’da akılalmaz hırsızlık: Kaputa çıktı, sürücüyü indirip aracı götürdü
Adana'da 2 gencin ölümüne neden olan sürücünün tahliyesi protesto edildi