Adana’da örtüaltı tarım alanında dalgalanma: İşte son 5 yılın verileri!

TÜİK verilerine göre Adana’da örtüaltı tarım alanı, 2020’den 2024’e kadar inişli çıkışlı bir seyir izledi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, Adana’daki örtüaltı tarım alanları son beş yılda önemli değişimler gösterdi. 2020 yılında 154 bin 134 dekar olarak kaydedilen alan, 2021’de hafif bir artışla 155 bin 374 dekara yükseldi.

Ancak 2022 yılında dramatik bir düşüş yaşandı ve örtüaltı tarım alanı 126 bin 877 dekara geriledi. 2023 yılında düşüş trendi devam ederek alan 119 bin 534 dekara kadar indi. İlginç bir gelişme olarak 2024 yılında ise yeniden artış gözlendi ve alan 130 bin 763 dekara ulaştı.

Uzmanlar, bu dalgalanmanın iklim koşulları, üretim maliyetleri ve tarım politikalarındaki değişikliklerden kaynaklandığını belirtiyor. Özellikle sera üretiminin stratejik önemi göz önüne alındığında, bu değişimlerin yerel ekonomiye etkileri merak konusu.

GÜNDEM Haberleri

Tarım işçilerini taşıyan minibüs kazasında sürücüye 10 yıl hapis cezası
Genç DAİMFED'den geleneksel buluşma
Vali Yavuz: "10 bin 660 personel ile sahada olacağız"
Bayram sofralarında sağlığın anahtarı ölçülü tüketimde gizli
Oya Tekin için özgürlük çağrısı yapıldı