Adana’da patates fiyatı 20 günde düştü

Adana’da yaklaşık 20 gün önce başlayan patates hasadında tarladaki kilo fiyatı 30 TL’den 20 TL’ye geriledi.

Çukurova’nın verimli topraklarında yetiştirilen patateste hasat sürüyor. Yaklaşık 79 bin dönüm alanda üretimi yapılan patateste bu yıl rekoltenin geçen sezonun üzerine çıkması bekleniyor.

Hasat edilen patatesler yakın iller için kasalara, uzak bölgelere gönderilecek ürünler ise çuvallara doldurularak sevk ediliyor.

Verimi yüksek olan üretici memnun

Adana Tarım Platformu Sözcüsü Cahit İncefikir, bazı bölgelerde dönüm başına verimin 4-4,5 tona kadar ulaştığını belirterek, verimi yüksek olan üreticilerin mevcut fiyatlardan memnun olduğunu söyledi.

İncefikir, aşırı yağışlar nedeniyle bazı tarlalarda kök çürümesi yaşandığını ve yeniden ekim yapılmak zorunda kalındığını ifade etti.

“Bu sene para kazanıyoruz”

Üretici Fahrettin Ateş ise patates fiyatlarının bu sezon üreticiyi memnun ettiğini belirterek, hasadın yaklaşık 40 gün sürdüğünü ve şu an sezonun ortasına gelindiğini söyledi.

GÜNDEM Haberleri

Öğrenci affı Meclis'e geliyor
Ali Bedrettin Karataş: "Karataş'ımıza hep birlikte sahip çıkalım"
Feridun Düzağaç’tan Adana Demirspor’un forma kampanyasına destek
Düğün konvoyunda havalı korna çalan 8 kamyon sürücüsüne ceza yağdı
Rüzgarlı Tepe’de üç kişiyi katleden zanlı tutuklandı