Adana’da sağlık çalışanlarından “Beyaz Yürüyüş”

Adana’da hekimler ve sağlık çalışanları, 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında düzenlenen “Beyaz Yürüyüş”te bir araya geldi. Yürüyüşün ardından sağlık sistemindeki sorunlara dikkat çekilen basın açıklaması yapıldı.

Adana’da hekimler ve sağlık çalışanları, 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında düzenlenen “Beyaz Yürüyüş” etkinliğinde bir araya geldi. Kasım Gülek Köprüsü civarında toplanan sağlık emekçileri, Uğur Mumcu (İstasyon) Meydanı’na kadar yürüdü.

Yürüyüşe demokratik kitle örgütleri, sendikalar, dernekler ve siyasi parti temsilcileri de destek verdi. Yürüyüşün ardından Adana Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Hakan Şen tarafından basın açıklaması yapıldı.

Dr. Hakan Şen, 14 Mart’ın yalnızca bir kutlama günü olmadığını belirterek bu tarihin hekimliğin toplumsal değerini hatırlatan önemli bir gün olduğunu söyledi. Şen, 14 Mart’ın hem 1827’de modern tıp eğitiminin başlamasını hem de 1919’da tıbbiyelilerin işgale karşı direnişini simgelediğini ifade etti.

Sağlık sisteminin yıllardır uygulanan politikalar nedeniyle ağır bir yük altında olduğunu dile getiren Şen, artan iş yükü, yetersiz personel, performans baskısı ve uzun çalışma saatlerinin hem sağlık çalışanlarını hem de hastaları olumsuz etkilediğini belirtti.

Şen ayrıca sağlıkta şiddetin arttığını ve hekimlerin güvenli ortamlarda çalışmakta zorlandığını ifade ederek genç hekimlerin gelecek kaygısıyla yurt dışında çalışma yolları aradığını söyledi.

Basın açıklamasında sağlık çalışanlarının talepleri arasında sağlıkta şiddeti önleyecek düzenlemeler, güvenceli ve emekliliğe yansıyan ücret, performans baskısının kaldırılması, yeterli sağlık çalışanı istihdamı ve koruyucu sağlık hizmetlerini önceleyen bir sağlık politikası yer aldı.

GÜNDEM Haberleri

Petrol-İş Genel Başkanı Akyüz’den Adana’da sendikalaşma çağrısı
Sarıçam’da “Hadislerle Resim Sergisi” düzenlendi
Sarıçam’da 1 milyon 200 bin fidan toprakla buluşturuldu
Adana’da Portakal Çiçeği Karnavalı için süsleme yarışması başladı
Çukurova'da iş arayanlar, işverenlerle buluştu