Adana’da sel sonrası temizlik seferberliği

Adana Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yoğun yağış sonrası Seyhan Baraj Gölü ve Adnan Menderes Bulvarı çevresinde biriken 30 ton sel atığını kaldırdı.

Adana’da etkili olan sağanak yağışların ardından oluşan sel süprüntülerine karşı belediye ekipleri sahada yoğun mesai yaptı. Seyhan Baraj Gölü kıyıları ile Adnan Menderes Bulvarı çevresinde biriken ağaç dalları, plastik atıklar, çamur ve çeşitli kalıntılar temizlendi.

20 personel, 7 iş makinesi

Çalışmalara 20 personel, 7 iş makinesi ve 12 kamyon katıldı. Yapılan temizlikte toplam 30 ton sel atığı toplanarak bertaraf alanlarına taşındı. Ekipler, baraj çevresinde biriken atıkların çevre kirliliği, kötü koku ve haşere oluşumuna neden olmaması için hızlı müdahale edildiğini bildirdi.

Yürüyüş ve park alanları yeniden hazır

Adnan Menderes Bulvarı’nda gerçekleştirilen çalışmalarla birlikte yürüyüş yolları, bisiklet yolları ve park alanları yeniden kullanıma açıldı.

Belediye yetkilileri, baraj gölüne taşınan atıkların su kalitesini olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekerek temizlik çalışmalarının belirli aralıklarla devam edeceğini açıkladı. Ayrıca olası yeni yağışlara karşı dere yatakları ve riskli bölgelerde önleyici temizliklerin sürdürüldüğü belirtildi.

Vatandaşlara çevreyi kirletmeme ve özellikle yağışlı dönemlerde dere yataklarına atık bırakmama çağrısı yapıldı.

GÜNDEM Haberleri

Loğoğlu Sarıçam’daki Ramazan programında vatandaşlarla buluştu
Karataş’ta baraj tahliyesi tarım arazilerini sular altında bıraktı: Çiftçiler destek istiyor
Adana’da kamyon şarampole yuvarlandı
Vali Yavuz, Fen Lisesi öğrencileriyle iftar sofrasında buluştu
Adana Çiftçiler Birliği’nden baraj ve kuraklık uyarısı