Adana’da sokakta yaşayan 72 yaşındaki adam tedavi altına alındı

Adana’da evden çıkarıldıktan sonra metro köprüsü altında yaşamaya başlayan 72 yaşındaki Faruk Yokuş, tedavi altına alınarak devlet korumasına alındı.

Adana’da ev sahibinin “tadilat yapacağız” diyerek evden çıkardığı iddia edilen 72 yaşındaki Faruk Yokuş, sokakta yaşam mücadelesi verirken otomobil çarpması sonucu yaralandı. Metro köprüsü altında yaşamını sürdürmeye çalışan yaşlı adam, tedavi altına alınırken devlet korumasına da alındı.

Merkez Seyhan ilçesine bağlı Mithatpaşa Mahallesi’nde yaşayan Faruk Yokuş’un hayatı, kirada oturduğu evden çıkarılmasıyla değişti. Yaşlılık maaşıyla geçimini sağlayan Yokuş, iddiasına göre ev sahibi tarafından “evde tadilat yapılacağı” gerekçesiyle tahliye edildi. Kısa süre sonra evin yeniden kiraya verildiğini öne süren Yokuş, kalacak yer bulamayınca metro köprüsü altında yaşamaya başladı.

Zorlu yaşam koşulları altında hayata tutunmaya çalışan Yokuş, bu kez de trafik kazası geçirdi. Yaralanan yaşlı adam için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ekipleri harekete geçti.

Ekiplerin yaptığı görüşmelerin ardından hastaneye kaldırılan Faruk Yokuş’un tedavi altına alındığı, tedavisinin tamamlanmasının ardından bakım ve barınma ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla devlet korumasına alınacağı öğrenildi.

GÜNDEM Haberleri

Başkan Karataş’tan başarılı voleybolculara tebrik mesajı
Yüreğir’de çarşaf giyen saldırgan iş yerine defalarca ateş etti
Adana dahil 8 ilde DEAŞ operasyonu: 5 kişi tutuklandı
Asri Mezarlık önü alt geçit projesinde çalışmalar devam ediyor
Seyhan’da hayvan sağlığı çalışmaları tamamlandı