Adana'da tatil planı yapanlara Meteoroloji'den kötü haber!

Ramazan Bayramı tatili için güney sahillerinde plan yapanlara kritik bir haber geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bölgeyi etkisi altına alacak yeni hava dalgası için dikkat çeken bir rapor yayımladı.

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Uyarı Merkezi, Adana ve Doğu Akdeniz'i kapsayan güncel hava durumu değerlendirmelerini paylaştı. Hazırlanan rapora göre, 18 Mart 2026 Çarşamba akşam saatlerinden itibaren bölge genelinde yeni bir soğuk ve yağışlı sistem devreye giriyor.

ARİFE GÜNÜ BAŞLAYACAK VE BAYRAM BOYUNCA SÜRECEK

Mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıkları, bayram süresince belirgin bir düşüş yaşayacak. 19 Mart Perşembe gününe denk gelen arife gününden itibaren bölge genelinde çok bulutlu ve sağanak yağışlı bir hava hakimiyet kuracak. Bu kapalı ve yağışlı sistem, bayramın üç günü boyunca etkisini kaybetmeden devam edecek.

Adana'nın kıyı kesimlerinde gök gürültülü sağanak geçişleri bekleniyor. Toroslar gibi yüksek rakımlı noktalarda ise sıcaklık düşüşüne bağlı olarak yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde düşmesi öngörülüyor.

ADANA İÇİN GÜN GÜN BEKLENEN HAVA DURUMU TABLOSU

Yetkililer, 19 Mart 00:00 ile 22 Mart 23:59 saatleri arasında ziyaret veya tatil planı yapacak olan Adanalıları meteorolojik hadiselere karşı tedbirli olmaları konusunda uyardı. Şehir merkezi ve ilçelerde beklenen sıcaklık değerleri de netleşti.

Arife günü olan 19 Mart Perşembe günü termometreler en düşük 10 ila 12, en yüksek ise 14 ila 16 dereceyi gösterecek. Bayramın birinci günü sıcaklıklar gece 9-10, gündüz 14-16 derece bandında seyredecek. Bayramın ikinci günü olan 21 Mart Cumartesi gündüz sıcaklıkları 15-16 dereceye, bayramın son günü ise 16-17 dereceye kadar yükselecek ancak gece serinliği 9-10 derece civarında kalmaya devam edecek.

YAŞAM Haberleri

100 bin TL promosyon anlaşması imzalandı
Adana’da elektrik kesintisi şoku: 16 Mart'ta hangi ilçeler etkilenecek?
Kozan’da Ramazan Şenliği coşkusu yaşanacak
Adana’da sivil toplum ve eğitim camiası iftarda buluştu
Mustafa Boran: "Ligde kalmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız"