Haziran ayının ortalarına gelinmesiyle birlikte Türkiye’nin en sıcak kentlerinden Adana’da sıcaklıklar yükseldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre hava sıcaklığı 34 derece olarak ölçülürken, kentteki bazı termometrelerde sıcaklık 36 dereceye ulaştı.
Günün sıcak saatlerinde dışarı çıkmak zorunda kalan vatandaşlar, güneşten korunmak için ağaçlık ve gölgelik alanları tercih etti.
“Güneş bizi yaktığı için esmeriz”
Vatandaşlardan Kader Yalçın, Adana’da sıcak havanın etkisini artırdığını belirterek, “Adana gerçekten çok sıcak. Sıcakkanlılığımız da güneşten geliyor. Biz aslında beyaz tenliyiz ama güneş bizi yaktığı için esmeriz. Vatandaşlara mümkün olduğunca dışarı çıkmamalarını tavsiye ediyorum” dedi.
“Dışarıda yürümek çok zor”
Mertcan Altınyüzük de kısa süreli yürüyüşlerin bile zorlaştığını ifade ederek, “Adana şu anda çok sıcak. Dışarıda 10-15 dakika yürüyünce güneş hemen etkiliyor. Gölge bir yer bulup oturdum. Mümkünse dışarı çıkılmamalı. Serinlemek için deniz veya havuz tercih edilmeli, çünkü bu havada dışarıda yürümek çok zor” diye konuştu.