Adana'da yoğun kar yağışı Aladağlar'da kartpostallık görüntü oluşturdu

Adana, Niğde ve Kayseri sınırlarında yer alan Aladağlar Milli Parkı, etkili olan kar yağışının ardından beyaz örtüyle kaplandı.

Adana, Niğde ve Kayseri illerinin kesişim noktasında bulunan Aladağlar Milli Parkı, kar yağışının ardından tamamen beyaza büründü. Bölge genelinde etkili olan soğuk hava ve kar yağışı, milli parkın ormanlık alanlarında ve yüksek kesimlerinde görsel bir şölen oluşturdu.

Özellikle parkın önemli noktalarından biri olan Emli Vadisi’nde kar kalınlığının yaklaşık 50 santimetreye ulaştığı bildirildi. Vadideki çam ve sedir ağaçları karla kaplanırken, dağ silsileleri ve vadiler kışın tüm dinginliğini yansıttı.

Dronla havadan görüntülendi

Beyaz örtüyle kaplanan Aladağlar Milli Parkı’nın kış manzarası dronla havadan görüntülendi. Çekimlerde, karla bütünleşen orman dokusu, vadiler ve zirveler net şekilde yer aldı. Ortaya çıkan görüntüler, bölgenin kış aylarında da doğal güzelliğini koruduğunu gözler önüne serdi.

Dört mevsim farklı manzaralar sunan Aladağlar Milli Parkı, kış döneminde de doğa ve fotoğraf tutkunlarının ilgisini çekmeye devam ediyor. Kar yağışının ardından oluşan manzaranın, hava koşullarının elverişli olması halinde önümüzdeki günlerde de etkisini sürdürmesi bekleniyor.

YAŞAM Haberleri

Adana’da Ortak Ses: “Oya Tekin Serbest Bırakılsın”
Adana Büyükşehir Belediyesi, üreticiye destek olmaya devam ediyor
Adana’da bir yanda kar, bir yanda bahar
Şehit polisin adı memleketi Feke’de okula verildi
Akdam'da 1000 fidan toprakla buluştu