Adana Emek ve Demokrasi Güçleri, basın açıklamasında, Gazze’deki soykırımı ve ablukayı kırmak amacıyla 46 ülkeden yola çıkan Sumud Filosunun, 1 Ekim’i 2 Ekim’e bağlayan gece İsrail tarafından saldırıya uğramasını kınadı. Açıklamada, 49 gemide 497 kişinin bulunduğu filonun uluslararası sularda saldırıya maruz kaldığı belirtildi.
Basın açıklamasında, İsrail ordusunun gemileri kuşatarak içindekileri “gözaltı” adı altında alıkoyduğu ve Gazze’ye en çok yaklaşan Mikeno gemisinin mürettebatından hâlâ haber alınamadığı vurgulandı. Açıklamada, insanların can güvenliğinin ciddi şekilde tehdit altında olduğu ifade edildi.
Türkiye hükümetine de çağrıda bulunan grup, İsrail ile tüm ticari ve diplomatik ilişkilerin sonlandırılmasını, konsoloslukların kapatılmasını ve ilgili diplomatik personelin sınır dışı edilmesini talep etti.
Açıklama, “Sumud Filosuna yapılan saldırı, Gazze halkının en temel hakkı olan yaşama hakkına yöneliktir. Gazze ablukası derhal kaldırılmalı, soykırıma son verilmeli ve halkların dayanışması büyütülmelidir” sözleriyle sona erdi.