Adana'dan renkli kareler! Portakal Çiçeği Festivali'ne binlerce kişi katıldı

Adana'da 12'ncisi düzenlenen Portakal Çiçeği Festivali kortejinde binlerce kişi yürüdü. Rengarenk görüntülere sahne olan yürüyüşte vatandaşlar gönlünce eğlendi.

Çukurova’da bahar başlangıcında kenti saran portakal çiçeği kokusunun verdiği heyecanı tüm ülkeye yayma amacıyla başlatılan ve bu yıl 12'ncisi düzenlenen Portakal Çiçeği Festivali’nde bugün kortej yürüyüşü düzenlendi.

Binlerce kişinin katıldığı kortej, merkez Seyhan ilçesi Atatürk Parkı önünden başladı. Süslenen araçlara binen ve kostümleriyle göz kamaştıran yüzlerce kişi, korteji izleyenleri selamladı. Korteje; Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve çok sayıda ünlü isim de eşlik etti. Müzik eşliğinde dans ederek eğlenen vatandaşlar, renkli görüntüler oluşturdu. Yürüyüş, Uğur Mumcu Meydanı’nda son buldu.

KÜLTÜR SANAT Haberleri

Çanakkale’de Adana rüzgârı: Çokfonik Koro iki ödülle döndü
Çukurova Sanat Kurulu'ndan Adana'nın kültür mirasına üç önemli hamle
Adanalı sanatçı anılarını kitaplaştırdı
Nebil Özgentürk anlattı: Adanalı berberin evinden Türkiye’nin kültür hafızasına uzanan hikâye
Ali Tahir'den iki single birden