Adanalı anne ve kızı Dünya Hafıza Şampiyonası’nda çifte dünya derecesi kazandı

Vietnam’da düzenlenen 34. Dünya Hafıza Şampiyonası’nda Buket Ayhan dünya üçüncüsü olurken, kızı Ayşin Irmak Ayhan kendi kategorisinde dünya birinciliğine ulaştı.

Adana’dan Vietnam’a uzanan başarı hikâyesinde, anne ve kızı 34. Dünya Hafıza Şampiyonası’nda önemli dereceler elde etti. Şampiyonaya birlikte katılan Buket Ayhan dünya üçüncüsü olurken, kızı Ayşin Irmak Ayhan kendi kategorisinde dünya birinciliğini kazandı.

Adana’da sınıf öğretmeni olarak görev yapan Buket Ayhan, yaklaşık 6 yıl önce hızlı okuma eğitimi aldı. Üç yıl önce kızına da hızlı okuma eğitimi aldıran Ayhan, bu süreçte kızıyla birlikte düzenli çalışmalar yürüttü. Anne ve kız, hafıza ve okuma alanındaki antrenmanlarını birlikte sürdürdü.

12–14 Aralık tarihleri arasında Vietnam’da düzenlenen şampiyonaya kayıt yaptırarak katılan anne-kız, farklı yaş ve kategorilerde gerçekleştirilen yarışmalarda Türkiye’yi temsil etti. Yarışmalar sonunda Buket Ayhan, yetişkinler kategorisinde dünya üçüncüsü, Ayşin Irmak Ayhan ise 12 yaş altı kategorisinde dünya birincisi oldu.

GÜNDEM Haberleri

Adana’da anız yakanlara dekar başına 698 lira ceza
Mustafa Nuri Çomu üst üste ikinci kez Türkiye’nin en güçlü 4’üncü genç CEO’su oldu
İSO 500 listesinde Adana’dan 16 sanayi kuruluşu yer aldı
Cumhurbaşkanlığı Mülki İdare Kararnamesi yayınlandı; Adana’dan kimler gitti, Adana’ya kimler geldi? İşte tüm detaylar!
Adana’da termometreler 36 dereceyi gösterdi