Adanalı Doktor Selahattin Menteş ve arkadaşları 505. kuş türünü görüntüledi

Osmaniye‘ye bağlı Kırmıtlı Kuş Cennetinde, “Kara Suratlı Çinte” Doktor Selahattin Menteş ve arkadaşları tarafından görüntülenerek literatüre kazandırıldı.

Türkiye’de bugüne kadar kaydedilen 504 kuş türüne bir yenisi daha eklendi. 21 Mart 2026 tarihinde Selahattin Menteş, Fatma Menteş, Semra Özcan ve Mustafa Özcan, daha önce Türkiye’de fotoğraflanmamış bir türü görüntülemeyi başardı.

Osmaniye’ye bağlı Kırmıtlı Kuş Cenneti’nde “Kara Suratlı Çinte”, Doktor Selahattin Menteş ve arkadaşları tarafından görüntülenerek literatüre kazandırıldı.

 

Yeni türün görüntülenmesi, Türkiye’deki kuş gözlemcileri ve doğa tutkunları arasında büyük heyecan yarattı. Gelişmenin ardından Kırmıtlı Kuş Cenneti, ülkenin dört bir yanından gelen kuş gözlemcilerinin uğrak noktası haline geldi.

Öte yandan, her yıl yangın riskiyle gündeme gelen Kırmıtlı Kuş Cenneti’nin korunmasına yönelik çağrılar da yeniden gündeme taşındı. Uzmanlar, bölgenin biyolojik çeşitliliğinin sürdürülebilmesi için daha etkin önlemler alınması gerektiğine dikkat çekiyor.

GÜNDEM Haberleri

Adana 01 FK’dan Ümit Gül’e teşekkür ziyareti
Başkan Dal öğrencilerin karne heyecanını paylaştı
Çukurova Belediyesi işverenler ve adayları aynı çatı altında buluşturdu
Başkan Altıok yol çalışmalarını yerinde inceledi
Cafer Boyraz bilim merkezi ve seramik atölyesindeki çalışmaları inceledi