Adanalı siyasetçiden Sinan Oğan'a sitem: "Dini siyasete alet edenleri, HÜDA PAR'ı seçti"

Sinan Oğan için daha önce imza çağrısında bulunan ve ona en yakın isimlerden olan Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, "Maalesef, dini siyasete alet edenleri, Hüda-par’ı tercih etti" sözleriyle tepki gösterdi.

MHP'nin 24, 25 ve 26. Dönem Kayseri Milletvekili ve Eski Türk Tarih Kurumu Başkanı Yusuf Halaçoğlu, Sinan Oğan'ın Cumhurbaşkanı ikinci tur seçiminde Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararını açıklamasının ardından sitem dolu bir mesaj paylaştı.

Oğan için imza çağrısında bulunduğunu hatırlatan Halaçoğlu, "Madem bir tarafı destekleyecektin neden cumhurbaşkanı adayı oldun?" diyerek sitem etti.

Halaçoğlu paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Kendisine imza verilmesini istedim, milliyetçiler ortada kalmasın diye. Ama o maalesef, dini siyasete alet edenleri, Hüda-par’ı tercih etti. Ne yazık ki senin için imza çağrısında bulunmuştum. Madem bir tarafı destekleyecektin neden cumhurbaşkanı adayı oldun? Konu adaylar değildi konu denetlenemeyen, yasamanın, yürütmenin, yargının tek elde toplanıp toplanmamasıydı. Konu dürüstçe sözünde durmaktı. Konu bozuk düzenin sona ermeseydi. Konu Türk Milleti’nin ve devletinin bekası idi. Demografik yapının bozulmaması idi. Tarih acımasızdır."

SİYASET Haberleri

Aziz İhsan Aktaş davasında ne oldu? Başkanlar serbest kalacak mı? İşte düm detaylar...
Zeydan Karalar duruşmasında talepler reddedildi! Yargılama süreci yeni aşamaya geçti!
Avukat Hüseyin Ersöz’den, tutuksuz sanık Aziz İhsan Aktaş’ın duruşmaya korumalarla gelmesine tepki geldi!
AK Parti Seyhan ve Ceyhan ilçe yönetimleri belli oldu; Aynı isim iki listede yer aldı
Dağlı: "İstişare kültürümüz, birlik ve beraberliğimiz en büyük gücümüzdür"