Adanalı tarihçiden “şehzadeye” tarihi alkol dersi

Halaçoğlu’ndan Atatürk’ü hedef alan Osmanoğlu’na tokat gibi yanıt

Osmanlı Devleti Sultanı İkinci Abdülhamit’in torunu olarak bilinen Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret ederek, "Dedem Fatih Sultan Mehmed Han İstanbul'u besmele çekerek aldı, birileri gibi kafa çekerek değil” dedi. Osmanoğlu’na yanıt veren Türk Tarih Kurumu eski Başkanı Yusuf Haloçoğlu Osmanlı sarayına alınan içki miktarının yer aldığı tarihi belgeleri paylaştı.

Osmanlı Devleti Sultanı İkinci Abdülhamit'in torunu olarak bilinen Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e çirkin sözler sarf etti.

Osmanoğlu paylaşında, “Dedem Fatih Sultan Mehmed Han İstanbul'u besmele çekerek aldı, birileri gibi kafa çekerek değil” ifadelerine yer verdi.

TARİHİ BELGEYLE YANIT VERDİ

Osmanoğlu'nun Atatürk'ü hedef alan çirkin paylaşımına  Türk Tarih Kurumu Eski Başkanı ve Kayseri eski milletvekili Yusuf Halaçoğlu yanıt verdi. Osmanlı döneminde saraya alınan şarap ve alkol miktarlarının olduğu belgeyi paylaşan Haloçoğlu şu notu düştü:

* Sultan Abdülhamid’in torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu ,”Dedem Fatih Sultan Mehmed Han İstanbul'u besmele çekerek aldı, birileri gibi kafa çekerek değil” demiş. Doğrudan Atatürk’ü hedef alıyor. Evet Fatih İstanbul’u besmeleyle aldı ama siz de kafa çekerek koca devleti batırdınız.

GÜNDEM Haberleri

Murat Sancak'tan sonra Metin Korkmaz da gözaltına alındı
Adana’da kuvvetli sağanak ve saatte 75 km’ye ulaşan fırtına bekleniyor
İl Sağlık Müdürü Halil Nacar Final Okulları’nda öğrencilerle buluştu
Sarıçam’da “Hayırlı Günler Komşum” ve “Derdin Derdimizdir Sohbetleri” hız kesmeden sürüyor
Seyhan Belediyesi tüketici sağlığına kastedenlere göz açtırmıyor; hijyen kurallarına uymayan iş yeri mühürlendi