Adana'nın altında devasa rezerv! Bu kez petrol ve doğalgaz değil

Türkiye'nin birçok ilinde petrol ve doğalgaz arama çalışmaları devam ederken bu kez Adana'dan heyecanlandıran bir gelişme yaşandı.

Enerji Günlüğü'nde yer alan habere göre, Veziroğlu Enerji Tarım İnşaat şirketi tarafından, Adana İli, Karataş İlçesi, Çağşırlı ve Sirkenli Mahallesi yakınlarında bulunan 25 ruhsat numaralı (ER:3509107) sahada jeotermal kaynak arama amaçlı sondaj faaliyeti planlanıyor.

Projenin değeri yaklaşık 10 milyon TL olarak hesaplanıyor.

Proje kapsamında 512 hektarlık alan içinde her bir sondaj lokasyonu 2.000 m2 olacak şekilde 9 adet arama amaçlı sondaj çalışmaları planlanıyor. Jeotermal kaynak arama çalışmaları için yüzeyden yeraltına doğru sondaj makinesi ile en fazla 450 metre derinliğine kadar arama yapılacak.


Jeotermal arama faaliyetlerinin olumlu sonuçlanması durumunda ise, üretim aşamasına kadar sondaj delikleri vanalanarak bekletilecek ve akışkanın kontrolü sağlanacak.

GÜNDEM Haberleri

Bahis skandalında 2. dalga! Adana'dan kimler var!
Fatma Sütcü Kardiyoloji Merkezi’nin temeli atıldı
OTB’de yıl sonuna kadar arsa metrekaresi 200 TL: Vali Köşger’den yatırımcılara çağrı
TTI İzmir Fuarı’nda Adana standına yoğun ilgi
CHP Adana İl Başkanlığı'ndan ‘Adalet Buluşması’ çağrısı