Adana'nın ilk kadın vali yardımcısı, büyükşehir adaylığı için istifa etti

Adana Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan, Adana Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı için görevinden istifa etti.

İstifa edip aday adayı olacak isimler arasında Adana'da sıkça konuşulan Huriye Küpeli Kan, Adana Vali Yardımcılığı görevinden istifa etti.

Kan, istifasının ardından Milliyetçi Hareket Partisi Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı oldu. Huriye Küpeli Kan, başvuru dilekçesini MHP Genel Başkan yardımcısı Sadir Durmaz'a teslim etti.Yaptığı açıklamada 

“23 yıl,güzel ülkemin il ve ilçelerinde,Cumhuriyetimizin Türk kadınına vermiş olduğu olanakla, Kaymakam ve Vali Yardımcısı olarak onur ve gururla aziz milletimize hizmet ettim. 

Bu süre içerisinde edindiğim tecrube,bilgi ve devlet deneyimini seçilmiş bir makamda sürdürmek arzusundayım.Bu nedenle; Mahalli idareler seçiminde Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan aday adayı olmak,devamında nasip olursa güzel Adanamıza belediye başkanı olarak hizmet etmek için,mensubu olmaktan büyük onur ve gurur duyduğum Mülki İdare Amirliği mesleğimden 01.12.2023 tarihinde istifa ettim. Allah’ın izni,sizlerin yol arkadaşlığı ile artık yola çıktım.Yolumuz açık olsun”ifadelerine yer verdi.

HURİYE KÜPELİ KAN KİMDİR?

Huriye Küpeli Kan, Mersin’in Tarsus ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Tarsus'ta tamamladı. Selçuk Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. 2000 yılında Osmaniye Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Denizli Güney İlçesi Kaymakam Vekilliği, Bilecik İnhisar İlçesi Kaymakam Vekilliği görevlerini müteakip, ilk olarak Gaziantep Yavuzeli Kaymakamlığına atandı. Yavuzeli Kaymakamlığı görevi sonunda iki yıl Batman’ın Hasankeyf ilçesinde, bir yıl Hatay’ın Altınözü ilçesinde, dört yıl Adana’nın KARAİSALI ilçesinde Kaymakam olarak görev yaptı. 29.04.2011 tarihinde Adıyaman iline Vali Yardımcısı olarak atandı. Adıyaman Vali Yardımcılığı görevinden sonra 13.04.2012 tarihinde Kaynarca Kaymakamlığına getirildi.



2014’de Osmaniye Vali Yardımcılığı görevine atanan Kan, 1 Eylül 2018 kararnamesiyle birlikte Adana Vali Yardımcısı olarak görev yapmaya başladı

GÜNDEM Haberleri

Çukurova GİAD’dan Arıkan’a ziyaret
DAİMFED Genel Başkanı Karslıoğlu: "Çukurova’da öncelikli hedef Belediye Evleri"
Ağlatan doğum günü sürprizi
'İllegal Hayatlar'ın devam filmi geliyor: Vizyon tarihi netleşti