Adana'nın, su ürünleri potansiyeli artırılacak

Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt, balıkçılık ve su ürünleri alanında yürütülen çalışmalarla mevcut 8 bin tonluk üretimin 100 bin tona çıkarılmasını hedeflediklerini ifade etti.

Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü personeli ile bir araya gelerek şubenin faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

İl Müdürü Bayazıt, Adana’nın 160 kilometrelik kıyı şeridi, 5 lagün, 29 göl ve gölet ile önemli bir su ürünleri potansiyeline sahip olduğuna dikkat çekti. Tarım ve hayvancılığın yanı sıra balıkçılıkta da üretimi artırmayı hedeflediklerini vurgulayan Bayazıt, “Denizde kafes balıkçılığı ve Karataş Su Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi ile mevcut 8 bin ton civarında olan üretimimizi 100 bin tona çıkaracağız. Böylece ilimiz ve ülkemiz ekonomisine katkımızı 12 kat artırarak su ürünleri üretiminde söz sahibi olacağız” dedi.

GÜNDEM Haberleri

Bahis skandalında 2. dalga! Adana'dan kimler var!
Fatma Sütcü Kardiyoloji Merkezi’nin temeli atıldı
OTB’de yıl sonuna kadar arsa metrekaresi 200 TL: Vali Köşger’den yatırımcılara çağrı
TTI İzmir Fuarı’nda Adana standına yoğun ilgi
CHP Adana İl Başkanlığı'ndan ‘Adalet Buluşması’ çağrısı