Adana’ya yeni nefes: 38 bin metrekarelik park projesi yükseliyor 

Adana Büyükşehir Belediyesi, 38 bin metrekarelik 5 Ocak Kurtuluş ve Özgürlük Parkı’yla kente yeşil, spor ve sosyal yaşamı bir arada sunacak yeni bir nefes alanı kazandırıyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi, kent sakinlerine hem doğayla buluşabilecekleri hem de sosyal etkinliklere katılabilecekleri yeni bir alan kazandırıyor. Seyhan ilçesinin 2000 Evler Mahallesi'nde inşa edilen 5 Ocak Kurtuluş ve Özgürlük Parkı’nın çalışmaları hızla ilerliyor. 

Toplam 38 bin metrekarelik alana yayılan proje; geniş yeşil alanlar, gölgelik dinlenme köşeleri, modern yürüyüş ve bisiklet yollarıyla dikkat çekiyor. Parkta ayrıca çocuk oyun grupları, gençler için spor sahaları ve kültürel organizasyonlara ev sahipliği yapacak özel bir anıt meydanı bulunacak. 

Yetkililer, projenin tamamlanmasıyla birlikte Adana’nın hem spor hem de sosyal yaşam açısından zenginleşeceğini vurguluyor. Parkın kısa süre içinde tamamlanarak halkın kullanımına açılması hedefleniyor. 

GÜNDEM Haberleri

Adana’da barajlar doldu
Meralar devlet-vatandaş işbirliğiyle ıslah ediliyor
AK Parti Adana İl Başkanı Dağlı'nın annesi hayatını kaybetti
Adana'da yol kesip bıçakla saldırdılar: 17 yaşındaki çocuk öldü, 2 ağabeyi yaralandı
Atını sopa ve tekmeyle bayılttı