Adıyaman’da enkazdan iki kadın sağ çıkarıldı

Yüreğir AKUT, depremin 5. gününde Adıyaman'da sürdürdükleri arama kurtarma çalışmalarında, enkazdan ses almaları üzerine başlattıkları çalışma ile iki kadını sağ olarak enkaz altından çıkardı.

Yüreğir Arama Kurtarma Ekipleri (YAKUT), depremin 5. gününde Adıyaman'da sürdürdükleri arama kurtarma çalışmalarında, enkazdan ses almaları üzerine başlattıkları çalışma ile iki kadını sağ olarak enkaz altından çıkardı.

Adıyaman'da enkaz çalışmalarına devam Adana'nın Yüreğir Belediyesine bağlı YAKUT ekipleri, 96. saatte 45 yaşında bir kadın ve 100'üncü saatte 55 yaşında bir kadını canlı olarak enkazın altından çıkardılar. Enkazın altından sağ kurtulan iki vatandaş sedyelerle ambulanslara taşınarak, hastanelere sevk edildi.

YAKUT ekibi sorumlusu Turgut Ursavaş, yüzyılın afetinde umutla enkaz altında kalan vatandaşları hızla çıkarmak için sahada herkesin seferber olduğunu aktararak, "Çalışmalarımız dün itibarıyla geldiğimiz Adıyaman'da devam ediyor. Yaşanan durum çok kötü ama umudumuz devam ediyor. 96 ve 100. saatlerde zorlu şartların içerisinde çalışmalarımız hızlanırken, iki kadını sağ olarak çıkarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ülkemize ve milletimize geçmiş olsun dileklerinde bulundu" dedi.

YAŞAM Haberleri

Adana'da mühendis emekli olunca yaptı! 2 bin tane birden ekti, şimdi fabrikasını kuracak
Türkmenbaşı Bulvarı’nda bulunan turunç ağaçları neden kesiliyor?
Adana Yüreğir Cumhuriyet Halk Eğitim Merkezi'nde Yeni İddialar: Bu Kez de Görevlendirme Krizi!
Adana DSİ 6.Bölge Müdürlüğü hakkında yeni gelişme. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi yayınlandı, görevden alındı.
Adana-Osmaniye yolunda facia; 7 Kişi hayatını kaybetti