AK Parti Adana İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen program kapsamında Mevlid-i Şerif okutuldu. Programda, partinin kuruluşundan bugüne kadar teşkilatlarda görev yapan ve hayatını kaybeden teşkilat mensupları dualarla anıldı.
Mevlid-i Şerif programının ardından basın mensuplarıyla bir araya gelen AK Parti Adana İl Başkanı Mustafa Özkan, partinin 25 yıllık siyasi yolculuğuna ve bu süreçte Türkiye’ye kazandırıldığını belirttiği hizmetlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Özkan, AK Parti’nin 14 Ağustos 2001’de kurulduğunu hatırlatarak, “Bundan tam 25 yıl önce, 14 Ağustos 2001’de milletimizin değişim iradesinin ve güçlü Türkiye idealinin adı olarak AK Parti kuruldu” dedi.
Partinin çeyrek asırlık süreçte önemli sorumluluklar üstlendiğini ifade eden Özkan, “Kuruluşumuzdan bugüne kadar geçen çeyrek asırda milletimizin emanetini taşıdık, ülkemizin yükünü omuzladık ve Türkiye’yi her alanda büyütmenin mücadelesini verdik” diye konuştu.
Demokrasi, sağlık, eğitim, ulaşım, savunma sanayii, enerji, teknoloji ve ekonomi alanlarında önemli hizmetlere imza attıklarını belirten Özkan, “Karşılaştığımız tüm zorluklarda milletimize güvendik, milletimizle omuz omuza yürüdük” ifadelerini kullandı.
AK Parti’nin bugün Türkiye’nin en büyük siyasi hareketi olduğunu savunan Özkan, “Bu büyük yürüyüşün asıl sahibi aziz milletimizdir. Kuruluşumuzdan bugüne kadar davamıza emek veren tüm teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyor, aramızdan ayrılan yol arkadaşlarımızı rahmet ve minnetle yâd ediyoruz” dedi.
Çeyrek asırlık birikimi Türkiye Yüzyılı hedeflerinin temeli olarak gördüklerini söyleyen Özkan, “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, ilk günkü aşkla ve heyecanla Türkiye Yüzyılı hedeflerimize yürümeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Özkan açıklamasını, “Milletimizle çeyrek asır, Türkiye geleceğe hazır” sözleriyle tamamladı.