AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Srebrenitsa açıklaması

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Srebrenitsa açıklaması

AK Parti Sözcüsü Ömer ÇelikSrebrenitsa soykırımının 25. yılında açıklamalarda bulundu.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla "25 yıl önce bugün Avrupa’nın göbeğinde, dünyanın gözleri önünde Srebrenitsa’da insanlık soykırıma uğratıldı. İnsalığı hedef alan soykırımı ve bu soykırıma göz yumanları unutmadık, unutmayacağız. Şehitlerimizin ruhu şâd olsun" ifadelerini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Srebrenitsa soykırımının 25. yılında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"25 yıl önce bugün Avrupa'nın göbeğinde, dünyanın gözleri önünde #Srebrenitsa'da insanlık soykırıma uğratıldı. Sonra birileri hiçbir şey olmamış gibi yollarına devam etmeye çalıştı. Büyük devletlerin askerleri katillerle poz verdi. İnsan hakları nutukları atılmaya devam edildi. İnsan haklarından en çok bahsedilen bir dönemde katiller ödüllendirildi. Ama #Srebrenitsa'da eşleri, evlatları, aileleri öldürülen anneler, dünyadan daha büyük bir mücadele verdi. Hala mezarları başka yerlerde bulunan şehitler defnediliyor.

Biz aynı zamanda bir daha başka yerlerde de #Srebrenitsa olmasın diye yaşamalıyız. Yolumuzu yürürken pusulamız bunu hep hatırlatmalı bize. İnsalığı hedef alan soykırımı ve bu soykırıma göz yumanları unutmadık, unutmayacağız.

Şehitlerimizin ruhu şâd olsun. "

SİYASET Haberleri

Aziz İhsan Aktaş davasında ne oldu? Başkanlar serbest kalacak mı? İşte düm detaylar...
Zeydan Karalar duruşmasında talepler reddedildi! Yargılama süreci yeni aşamaya geçti!
Avukat Hüseyin Ersöz’den, tutuksuz sanık Aziz İhsan Aktaş’ın duruşmaya korumalarla gelmesine tepki geldi!
AK Parti Seyhan ve Ceyhan ilçe yönetimleri belli oldu; Aynı isim iki listede yer aldı
Dağlı: "İstişare kültürümüz, birlik ve beraberliğimiz en büyük gücümüzdür"