AkMM'den ulaşım sorunları toplantısı

Adana küçük Millet Meclisi (AkMM) “Türkiye’de ve Adana’da Ulaşım Sorunları ve Trafik Cinayetleri” gündemli Haziran ayı toplantısını Seyhan Belediyesi Nikâh Salonunda gerçekleştirdi.

Adana küçük Millet Meclisi(AkMM) “Türkiye’de ve Adana’da Ulaşım Sorunları ve Trafik Cinayetleri” gündemli Haziran ayı toplantısını Seyhan Belediyesi Nikâh Salonunda gerçekleştirdi.

Toplantıda Esnaf ve Sanatkârlar Oda Başkanı Nihat Sözütek ve Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞ yönetim kurulu üyesi Burhan Onuk birer sunum yaptılar.

Ardından toplantıya katılan dolmuş durağı başkanları ve STK temsilcileri söz alarak görüş ve düşüncelerini dile getirdiler.

Konuşma yapan ve görüş bildirenlerin ortak vurgusu eğitim eksikliği oldu.

Ayrıca konuşmalarda Adana’da trafik sorunları ile ilgili;

●Altyapı; yol, kaldırım, otopark, alt ve üst geçitler, bulvarlar, durakların ıslahı

●Belediyelerin altyapı hizmetlerini en önemli görev olarak görmeleri ve denetimlere katkı koymaları

●Kuralların uygulamalarının sıkı denetimleri

●Büyüksaat’in küçük ve hafif ticari araçlara açılması

●Millet otoparklarının açılması

●Merkez Camii otoparkının yürüyen merdiven ile Dörtyol'a kadar bağlanarak işlevsel hale getirilmesi

●Sürücü kooperatifleri ve derneklerin önerileri ve şikâyetlerinin demokrattık olarak göz önüne alınması ve çözüm konusunda destek olunması

Görüşleri dile getirildi.

Toplantıda sunum yapacağı duyurulan Trafik daire başkanı Hakan Aksoy Üniversite sınavı nedeniyle oluşan trafik yoğunluğundan dolayı toplantıya katılamazken, CHP Milletvekili Orhan Sümer Telgraf yollayarak, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ise çiçek göndererek katkılarını sundular.

Toplantı toplu fotoğraf çekimi ile son buldu

GÜNDEM Haberleri

Kozan'da araçların motoruna giren kedi, itfaiyeyi seferber etti
Adana’da anız yakanlara dekar başına 698 lira ceza
Mustafa Nuri Çomu üst üste ikinci kez Türkiye’nin en güçlü 4’üncü genç CEO’su oldu
İSO 500 listesinde Adana’dan 16 sanayi kuruluşu yer aldı
Cumhurbaşkanlığı Mülki İdare Kararnamesi yayınlandı; Adana’dan kimler gitti, Adana’ya kimler geldi? İşte tüm detaylar!