Anket: Türkiye’nin en çok sevilen sokak lezzetleri

Sokak lezzetleriyle ilgili bir araştırma yapıldı. Ankete göre Türkiye halkının en çok sevdiği sokak lezzeti kokoreç oldu.

Sokak lezzetleriyle ilgili bir anket gerçekleştirildi. Araştırmada, kokoreç, simit, döner gibi sokak lezzetleri yer aldı.

Araştırma 30 Ocak – 01 Şubat 2023 tarihleri arasında 1100 kişinin katılımıyla, ‘Areda Survey’in Profil Bazlı Dijital Paneli’ kullanılarak gerçekleştirildi.

Sokak lezzetleri araştırmasına göre Türkiye halkının en sevdiği sokak lezzeti yüzde 18,5 ile kokoreç oldu.

Yüzde 18,2 ile döner ikinci sırada yer aldı.

Yüzde 14,5 ile simit üçüncü oldu.

Araştırmaya göre Türkiye halkının yüzde 78,7’si tercihini kokoreçten yana tercihinin kullanıyor, yüzde 21,3’ü ise midye tarafında.

Sokak atıştırmalıklarının klasik lezzetlerinden olan dönere her adım başında rastlamamız mümkün. Döner Türkiye halkının uzun yıllardır severek tükettiği sokak lezzetlerinin başında geliyor. Araştırmada katılımcılara “Tavuk döner mi et döner mi?” diye sorulduğunda katılımcıların yüzde 82,3’ü et döner, yüzde 17,7’si ise tavuk döner tercihini yapıyor.

Araştırmaya göre sokak pilavı denilince Türkiye halkının yüzde 53,2’si seçimini tavuklu pilavdan yana yapıyor. Yüzde 46,8’inin tercihi ise nohutlu pilav. (HABER MERKEZİ)

KÜLTÜR SANAT Haberleri

Dede Korkut hikayeleri Türklerde kadının konumunu ortaya koyuyor
Tarihçi Yazar Yurtsever: “Toplu göç ve soykırım haritası bulundu”
Burhan Bayar: Müslüm ile kardeşten öteydik
23 Nisan Yüreğir’de coşkuyla kutlandı
Türkan Şoray'dan 'Aman Adanalı'