Arefe Günü uyardık! Adana'da çöpler kurban derileriyle taştı!

Adana’da Kurban Bayramı’nın ilk günü, zamanında büyük değer taşıyan kurban derilerinin sokağa terk edilmesi dikkat çekti.

Geçmiş bayramlarda dernek ve vakıfların sokak sokak gezerek topladığı kurban derileri, son yıllarda ekonomik değerini yitirdi. Kucuksaat.com olarak bayramdan önce belediyeleri bu konu adına uyarmıştık.

Eskiden kurban kesen vatandaşlar, kurbanın derisini hayır kurumlarına bağışlamak için sıraya girerken; her sokak başında deri toplayan esnaflar ve gönüllüler görülürdü. Hatta bazı vatandaşlar kesim ücretini deri karşılığında ödetir, koyun derisi adeta bir ödeme aracı olarak kullanılırdı.

Ancak bu bayramda manzara çok farklıydı. Deri artık para etmediği için birçok vatandaş, kurban derisini çöp konteynerlerine, boş arazilere veya yol kenarlarına bıraktı. 

Adana’nın birçok mahallesinde çevreye rastgele atılan kurban derileri, hem görüntü kirliliğine hem de kötü kokuya neden oldu.

Yetkililer, hem çevre temizliği hem de halk sağlığı açısından vatandaşları daha duyarlı olmaya davet ederken, belediye ekipleri de gün boyunca sokaklarda temizlik çalışması yürüttü.

GÜNDEM Haberleri

Adana’da kuvvetli sağanak ve saatte 75 km’ye ulaşan fırtına bekleniyor
İl Sağlık Müdürü Halil Nacar Final Okulları’nda öğrencilerle buluştu
Sarıçam’da “Hayırlı Günler Komşum” ve “Derdin Derdimizdir Sohbetleri” hız kesmeden sürüyor
Seyhan Belediyesi tüketici sağlığına kastedenlere göz açtırmıyor; hijyen kurallarına uymayan iş yeri mühürlendi
Madenciler Günü’nde Adana’da geniş katılımlı buluşma